Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τυνησία: Τον Εσέμπσι της «παλιάς φρουράς» δείχνουν πρόεδρο τα exit poll

Τυνησία: Τον Εσέμπσι της «παλιάς φρουράς» δείχνουν πρόεδρο τα exit poll

Τον βετεράνο πολιτικό Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι δείχνουν νικητή των προεδρικών εκλογών στην Τυνησία τα exit poll, πράγμα που θα ολοκλήρωνε την επικράτηση του κόσμικού κόμματος Νιντάα Τουνές στην Τύνιδα. Ο ανθυποψήφιός του, Μονσέφ Μαρζούκι, δεν αναγνωρίζει ακόμη την ήττα του. Η προεδρική κάλπη ήταν η πρώτη σε πλήρως δημοκρατικές εκλογές και το τελευταίο βήμα της χώρας προς την ομαλότητα μετά την ανατροπή του Μπεν Άλι.

Τον βετεράνο πολιτικό Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι δείχνουν νικητή των προεδρικών εκλογών στην Τυνησία τα exit poll, πράγμα που θα ολοκλήρωνε την επικράτηση του κόσμικού κόμματος Νιντάα Τουνές στην Τύνιδα. Ο ανθυποψήφιός του, Μονσέφ Μαρζούκι, δεν αναγνωρίζει ακόμη την ήττα του.

Η προεδρική κάλπη ήταν η πρώτη σε πλήρως δημοκρατικές εκλογές και το τελευταίο βήμα της χώρας προς την ομαλότητα μετά την ανατροπή του Μπεν Άλι.

H Τυνησία θεωρείται η μοναδική χώρα της «Αραβικής Άνοιξης» στην οποία, παρά το ότι η ένταση δεν έλειψε, αποφεύχθηκε ο πλήρης εκτροχιασμός.

Στην κάλπη της Κυριακής, τα 5,3 εκατ. των ψηφοφόρων είχαν να επιλέξουν μεταξύ του απερχόμενου προέδρου Μονσέφ Μαρζούκι και του Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, 88 ετών του Νιντάα Τουνές. Ο Εσέμπσι έχει μακρά παρουσία στην πολιτική σκηνή της Τύνιδας, και προ της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του Μπεν Άλι, επί του οποίου ήταν πρόεδρος της Βουλής.

Η κατάληψη της προεδρίας είναι, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, η δεύτερη νίκη του κοσμικού κόμματος σε κάλπες και επιτρέπει στο κόμμα να εδραιώσει τη θέση του.

Μέτα το κλείσιμο της κάλπης, ο Εσέμπσι διεκδίκησε τη νίκη και αφιέρωσε την επικράτησή του «σε όλους τους μάρτυρες της Τυνησίας».

Ωστόσο, ο Μαρζούκι εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα θα του δώσουν τη νίκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024