Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου γίνεται... αντισεισμικός

O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου γίνεται… αντισεισμικός

Είναι ένα από τα γνωστότερα αριστουργήματα του Μιχαήλ Άγγελου και ένας από τους πολλούς θησαυρούς της Φλωρεντίας -και τώρα θα αποκτήσει και προστασία από τους σεισμούς: Ο Δαυίδ, ύψους (μαζί με το βάθρο) πλέον των πέντε μέτρων θα ενισχυθεί άμεσα με νέα βάση που θα εξουδετερώνει τον κίνδυνο από τα ρίχτερ στα πιο ευάλωτα τμήματά του. Το μέτρο, που θα κοστίσει 200 χιλιάδες ευρώ, επισπεύδεται μετά τον χορό των μικρών σεισμών που έχουν πλήξει την Τοσκάνη.

Είναι ένα από τα γνωστότερα αριστουργήματα του Μιχαήλ Άγγελου και ένας από τους πολλούς θησαυρούς της Φλωρεντίας -και τώρα θα αποκτήσει και προστασία από τους σεισμούς: Ο Δαυίδ, ύψους (μαζί με το βάθρο) πλέον των πέντε μέτρων θα ενισχυθεί άμεσα με νέα βάση που θα εξουδετερώνει τον κίνδυνο από τα ρίχτερ στα πιο ευάλωτα τμήματά του.

Τις τελευταίες ημέρες, μικρού μεγέθους σεισμοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν όλο και περισσότερο τους κατοίκους της Τοσκάνης.

Στην περιοχή μεταξύ Φλωρεντίας και Σιέννας, καταγράφονται σεισμοί που κυμαίνονται κοντά στα τρία ρίχτερ. Αν και δεν υπάρχουν ζημιές, ο φόβος εξαιτίας του αριθμού των δονήσεων έκανε, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσων Ansa, κατοίκους να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους τη νύχτα προς Κυριακή.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι ανακοίνωσε πως η κατάσταση καθιστά πλέον επείγουσα την ενίσχυση του Δαυίδ με αντισεισμική βάση. Το μέτρο, ανακοίνωσε, θα προχωρήσει άμεσα και θα στοιχίσει 200.000 ευρώ.

Το πιο αδύναμο σημείο του αγάλματος είναι τα γόνατα (μελέτη είχε δείξει στις αρχές του χρόνου πως είχαν σχηματιστεί μικρές ρωγμές). Το ύψος του φτάνει τα 5,17 μέτρα και το βάρος του υπολογίζεται κοντά στους έξι τόνους.

Αρχικά, ο Δαυίδ είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της Σινιορία (μπροστά στο Παλάτσο Βέκιο) αλλά στο τέλος του 19ου μεταφέρθηκε στον κλειστό χώρο της Γκαλερία ντελ Ακαντεμία, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024