Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορούμενη για οκτώ φόνους η μητέρα των παιδιών στην Αυστραλία

Κατηγορούμενη για οκτώ φόνους η μητέρα των παιδιών στην Αυστραλία

Κατηγορίες για οκτώ ανθρωποκτονίες απαγγέλθηκαν σε βάρος της μητέρας που συνελήφθη στην πόλη Κερνς της Αυστραλίας για τη δολοφονία οκτώ παιδιών, τα επτά από τα οποία ήταν δικά της, ενώ το όγδοο ήταν ανιψιά της. Η αστυνομία ερευνά εάν η γυναίκα προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη, υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Κατηγορίες για οκτώ ανθρωποκτονίες απαγγέλθηκαν σε βάρος της μητέρας που συνελήφθη στην πόλη Κερνς της Αυστραλίας για τη δολοφονία οκτώ παιδιών, τα επτά από τα οποία ήταν δικά της, ενώ το όγδοο ήταν ανιψιά της.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι κατηγορίες σε βάρος της 37χρονης για το φόνο τεσσάρων κοριτσιών και τεσσάρων αγοριών, ηλικίας από 18 μηνών μέχρι 15 ετών, απαγγέλθηκαν στο νοσοκομείο του Κερνς, όπου η γυναίκα νοσηλεύεται φρουρούμενη, καθώς φέρει τραύματα από μαχαιριές.

«Πρόκειται για οκτώ κατηγορίες για φόνο, μία για κάθε θύμα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μπρούνο Ασνικάρ.

Ο Ασνικάρ πρόσθεσε πως η αστυνομία ερευνά εάν η γυναίκα προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη, υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Η αστυνομία έχει πάρει δηλώσεις από περισσότερους από 100 μάρτυρες και τα αποτελέσματα από τις νεκροψίες στις σορούς των οκτώ παιδιών αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή.

Ο φόνος των παιδιών, τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν την Παρασκευή, προκάλεσε σοκ στην Αυστραλία, που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την τραγωδία στην καφετέρια του Σίδνεϊ. Ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε τα γεγονότα στο Κερνς «σπαραξικάρδια» και μίλησε για «ημέρες δοκιμασίας» για την Αυστραλία.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομα της κατηγορουμένης, επικαλούμενη την ανάγκη να προστατευθεί η ταυτότητα των παιδιών, κάτι που συνιστά συνήθη διαδικασία στις ποινικές υποθέσεις στην Αυστραλία.

Η αστυνομία επισήμανε επίσης πως η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των νεκρών παιδιών θα συνιστούσε παραβίαση των πολιτιστικών πρωτοκόλλων της ιθαγενούς κοινότητας των νήσων Τόρες Στρέιτ, στην οποία ανήκει η οικογένεια.

Ο Ασνικάρ δήλωσε πως η αστυνομία θα δημοσιοποιεί στο εξής λιγότερες πληροφορίες για την υπόθεση, καθώς η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της μητέρας σημαίνει πως η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστηρίων.

«Θα είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος» για να ολοκληρωθεί η εν λόγω υπόθεση, δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024