Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Β.Κορέα: Προτείνει έρευνα από κοινού με τις ΗΠΑ για την κυβερνοεπίθεση

Β.Κορέα: Προτείνει έρευνα από κοινού με τις ΗΠΑ για την κυβερνοεπίθεση

Η Βόρειος Κορέα αρνήθηκε το Σάββατο τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures, προτείνοντας να διεξαχθεί... κοινή έρευνα με την Ουάσινγκτον και προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να κατηγορούν την Πιονγιάνγκ. Νωρίτερα, η Πιονγιάνγκ απείλησε ότι θα ενισχύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, ως απάντηση στην «εχθρική πολιτική» των ΗΠΑ.

Η Βόρειος Κορέα αρνήθηκε το Σάββατο τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures, προτείνοντας να διεξαχθεί… κοινή έρευνα με την Ουάσινγκτον και προειδοποιώντας ότι εάν οι ΗΠΑ αρνηθούν την κοινή έρευνα και συνεχίσουν να κατηγορούν την Πιονγιάνγκ, τότε θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες».

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας KCNA, η Πιονγιάνγκ χαρακτηρίζει «συκοφαντία» τις κατηγορίες του FBI ότι είναι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures.

Οι χάκερ ζητούσαν την απόσυρση της ταινίας The Interview, η οποία έχει ως θέμα την… δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν.

«Θα ενισχύσουμε το πυρηνικό μας οπλοστάσιο»

Η Βόρειος Κορέα δεσμεύθηκε να ενισχύσει την «πυρηνική δύναμή» της προκειμένου να αντιμετωπίσει την εχθρική πολιτική της Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι έχει καταστεί προφανές πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να εισβάλουν στον Βορρά με το πρόσχημα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών κάλεσαν την Πέμπτη το Συμβούλιο Ασφαλείας να μελετήσει το ενδεχόμενο να παραπέμψει τη Βόρεια Κορέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως καταγράφονται σε μία έκθεση του ΟΗΕ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα φέτος.

«Τώρα που η εχθρική πολιτική των ΗΠΑ με σκοπό να εισβάλει στη δημοκρατία μας υπό το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει καταστεί προφανής, η ιδέα αποπυρηνικοποίησης της ίδιας της κορεατικής χερσονήσου δεν ισχύει πλέον», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Κορέας στο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Η προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την αμυντική στρατιωτική δύναμή μας περιλαμβανομένης της πυρηνικής δύναμης θα ενισχυθεί στο διπλάσιο με κάθε τρόπο», ανέφερε σε μία δήλωση ο εκπρόσωπος.

Έκθεση μιας Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο καταγράφει λεπτομερώς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, στις οποίες περιλαμβάνονται στρατόπεδα εργασίας, συστηματικά βασανιστήρια και δολοφονίες σε επίπεδο συγκρίσιμο με τις ωμότητες των Ναζί.

Δεν είναι πιθανό να οδηγήσει στην παραπομπή της Βορείου Κορέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, το οποίο ασχολείται με υποθέσεις σοβαρών παραβιάσεων όπως η γενοκτονία και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, επειδή η Κίνα αναμένεται ότι θα χρησιμοποιήσει το βέτο της για να μπλοκάρει μια τέτοια κίνηση.

Η Βόρειος Κορέα έχει πραγματοποιήσει τρεις πυρηνικές δοκιμές και υπάρχουν υποψίες πως έχει υλικό για την κατασκευή έως και δώδεκα ατομικών όπλων, όμως δεν υπάρχει ανεξάρτητη εκτίμηση ότι κατέχει την τεχνολογία για να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε έναν πύραυλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024