Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα χρόνια καταναγκαστικά έργα ζητά η εισαγγελία για επικριτή του Πούτιν

Δέκα χρόνια καταναγκαστικά έργα ζητά η εισαγγελία για επικριτή του Πούτιν

Ποινή κάθειρξης 10 ετών σε στρατόπεδο εργασίας στον γνωστότερο επικριτή του Κρεμλίνου, τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βάρος της γαλλικής εταιρείας Yves Rocher, ζήτησε η ρωσική εισαγγελία.

Ποινή κάθειρξης 10 ετών σε στρατόπεδο εργασίας στον γνωστότερο επικριτή του Κρεμλίνου, τον Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βάρος της γαλλικής εταιρείας Yves Rocher, ζήτησε την Παρασκευή η ρωσική εισαγγελία.

Ο Ναβάλνι, κατηγορείται, όπως και ο αδελφός του Αλέγκ -βάρος του οποίου η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επίσης σε στρατόπεδο εργασίας- για την υπεξαίρεση 27 εκατομμυρίων ρουβλίων από μια εταιρεία η οποία συνδεόταν με τη γνωστή γαλλική επιχείρηση.

Η γαλλική πολυεθνική έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν υπέστη ζημία από τη συνεργασία της με το Ναβάλνι, όμως έχει παραδεχθεί πως είχε υποβάλει προσφυγή στην οποία βασίστηκε η δίωξη του αντιφρονούντα.

Η ρωσική Δικαιοσύνη αποφάσισε να παρατείνει τον κατ’ οίκον περιορισμό ο οποίος έχει επιβληθεί στον Ναβάλνι έως την 15η Φεβρουαρίου, όπως ζητούσε η εισαγγελία. Για την υπόθεση της Yves Rocher, αναμένεται να ανακοινώσει την τελεσίδικη απόφασή της σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο 38χρονος πολέμιος του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ήδη καταδικαστεί τον Οκτώβριο του 2013 σε πέντε χρόνια κάθειρξη σε στρατόπεδο εργασίας με αναστολή για άλλη υπόθεση κατάχρησης. Η καταδίκη του είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Μόσχας.

Οι αδελφοί Ναβάλνι αρνούνται κάθε κατηγορία και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια του Κρεμλίνου να φιμώσει τη ρωσική αντιπολίτευση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024