Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διέρρευσε η σκηνή της «δολοφονίας» του Κιμ-Γιονγκ Ουν από το Interview

Διέρρευσε η σκηνή της «δολοφονίας» του Κιμ-Γιονγκ Ουν από το Interview

Η κωμωδία Interview έχει προκαλέσει -όπως όλα δείχνουν- τη μέχρι στιγμής υψηλότερου προφίλ κυβερνοεπίθεση από τη Βόρειο Κορέα: Στην ταινία δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν το έργο της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-Ουν. Η πρεμιέρα της ταινίας αναβλήθηκε, στον απόηχο απειλών, αλλά βίντεο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο φέρεται να δείχνει την επίμαχη στιγμή που ο βορειοκορεάτης ηγέτης σκοτώνεται σε έναν μάλλον απροσδόκητα συναισθηματικό τόνο.

Η κωμωδία Interview έχει προκαλέσει -όπως όλα δείχνουν- τη μέχρι στιγμής υψηλότερου προφίλ κυβερνοεπίθεση από τη Βόρειο Κορέα: Στην ταινία δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν το έργο της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Η πρεμιέρα της ταινίας αναβλήθηκε, στον απόηχο απειλών, αλλά βίντεο που διέρρευσε στο Διαδίκτυο φέρεται να δείχνει την επίμαχη στιγμή που ο βορειοκορεάτης ηγέτης σκοτώνεται.

Ο χαρακτήρας του Κιμ Γιονγκ-Ουν σκοτώνεται όταν πύραυλος χτυπά το ελικόπτερο που τον μεταφέρει. Η σκηνή είναι σε αργή κίνηση με ηχητική υπόκρουση την μπαλάντα Firework της Kέιτι Πέρι -σε μάλλον συναισθηματικό τόνο δηλαδή.

Στο δεύτερο πλάνο της σκηνής, ακόμη σε αργή κίνηση, ο Κιμ εμφανίζεται να φωνάζει ενώ σιγά σιγά παίρνει και ο ίδιος φωτιά πριν «εκραγεί».

Το περίεργο είναι ότι, αντίθετα με το τι θα περίμενε κανείς από μία κωμωδία με «στόχο» έναν πολιτικό χαρακτήρα που δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής, η σκηνή μοιάζει να εγείρει και έναν βαθμό «συμπάθειας» απέναντι στο θύμα, όπως σχολιάζουν αμερικανικές ιστοσελίδες.

Η υπόθεση αυτή γίνεται φυσικά με κάθε επιφύλαξη του πώς λειτουργεί έχει η σκηνή στη συνολική πλοκή. Πάντως, ήταν εξαρχής γνωστό πως η ταινία προσπάθησε, έστω και ως κωμωδία, να χτίσει τον χαρακτήρα του Κιμ κάπως πιο πολυδιάστατο από ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς.

Αργότερα, το βίντεο «κατέβηκε» από το YouTube.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024