Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παράνομη η βίζα που απαιτεί η Βρετανία για μέλη οικογενειών πολιτών της ΕΕ

Παράνομη η βίζα που απαιτεί η Βρετανία για μέλη οικογενειών πολιτών της ΕΕ

«Χαστούκι» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Βρετανία για το καθεστώς βίζας για μέλη οικογενειών πολιτών της ΕΕ. Το Ευρωδικαστήριο απεφάνθη πως είναι παράνομη η βρετανική απαίτηση για εκ των προτέρων θεωρήσεις εισόδου για πολίτες εκτός ΕΕ, οι οποίοι είναι μέλη της οικογένειας πολιτών της ΕΕ και έχουν άδεια διαμονής σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Βρετανία διαφωνεί με την ετυμηγορία, ανακοίνωσε το Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Χαστούκι» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στη Βρετανία για το καθεστώς βίζας για μέλη οικογενειών πολιτών της ΕΕ. Το Ευρωδικαστήριο απεφάνθη πως είναι παράνομη η βρετανική απαίτηση για εκ προτέρων θεωρήσεις εισόδου από πολίτες εκτός ΕΕ, οι οποίοι είναι μέλη της οικογένειας πολιτών της ΕΕ και έχουν άδεια διαμονής σε άλλη χώρα της Ένωσης.

Η Βρετανία διαφωνεί με την ετυμηγορία, ανακοίνωσε το Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απεφάνθη σχετικά με την υπόθεση της Ελένα Πατρίσια Μακάρθι Ροντρίγκες, Κολομβιανής παντρεμένης με άνδρα με βρετανική και ιρλανδική υπηκοότητα που ζει στην Ισπανία.

Οι κανόνες της ΕΕ δεν επιτρέπουν στο Λονδίνο να απαιτεί από τη συγκεκριμένη γυναίκα να υποβάλλει αίτηση για θεώρηση εισόδου κάθε φορά που ταξιδεύει στη Βρετανία από την κατοικία τους στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, τονίζεται στην απόφαση.

Το Δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση έπειτα από αίτημα Βρετανών δικαστών στους οποίους η οικογένεια διαμαρτυρήθηκε πως η απαίτηση από την Ελένα Μακάρθι να ταξιδεύει στο βρετανικό προξενείο στη Μαδρίτη κάθε έξι μήνες για ανανέωση βίζας παραβιάζει οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ και τις οικογένειές τους να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη την Ενωση.

Στην ανακοίνωσή του το δικαστήριο αναφέρει πως οι ανησυχίες της Βρετανίας για τις απάτες ως προς την ταυτότητα των προσώπων δεν της δίνουν το δικαίωμα να επιβάλλει αυτόματες απαιτήσεις σε πρόσωπα όπως η Μακάρθι, εφόσον δεν υπάρχει υποψία για απάτη ή ότι ο γάμος της είναι ψεύτικος.

Εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι η Βρετανία διαφωνεί με την απόφαση και θα αναμείνει την ετυμηγορία του βρετανικού Ανώτατου Δικαστήριου πριν αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

«Επιχειρηματολογήσαμε εναντίον αυτού στο δικαστήριο και έτσι διαφωνούμε σαφώς με το αποτέλεσμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον στους δημοσιογράφους.

Ερχόμενη σε σύγκρουση με την ΕΕ η βρετανική κυβέρνηση έχει καταστήσει καίριο στόχο την ενίσχυση του εθνικού ελέγχου επί της μετανάστευσης σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς ο Ντέιβιντ Κάμερον επιδιώκει την αναθεώρηση της σχέσης της Βρετανίας με την Ένωση πριν το δημοψήφισμα παραμονής ή εξόδου από την ΕΕ που έχει υποσχεθεί στους Βρετανούς έως το 2017 εφόσον επανεκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024