Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Η Ελλάδα σε καλύτερο σημείο σήμερα από ό,τι πριν

Μέρκελ: Η Ελλάδα σε καλύτερο σημείο σήμερα από ό,τι πριν

Εκφράζοντας την πεποίθησή της πως η πολιτική της Ευρωζώνης απέναντι στην κρίση είναι η ενδεδειγμένη, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως οι προοπτικές της Ελλάδας βρίσκονται σήμερα σε καλύτερο σημείο από ό,τι νωρίτερα. Η Μπούντεσταγκ ψηφίζει για τη δίμηνη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για την «κατ' αρχήν και υπό προϋποθέσεις» έγκριση της χορήγησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

Εκφράζοντας την πεποίθησή της πως η πολιτική της Ευρωζώνης απέναντι στην κρίση είναι η ενδεδειγμένη, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως οι προοπτικές της Ελλάδας βρίσκονται σήμερα σε καλύτερο σημείο από ό,τι νωρίτερα.

Η Μπούντεσταγκ ψηφίζει για την δίμηνη τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για την «κατ’ αρχήν και υπό προϋποθέσεις» έγκριση χορήγησης προληπτικής πιστωτικής γραμμής, με τον όρο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της τρόικας.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης εν όψει της συμμετοχής της στη Σύνοδο της ΕΕ, η Μέρκελ ανέφερε, κάνοντας γενικότερο απολογισμό της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΕ απέναντι στην κρίση, ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι «καλύτερες από ό,τι προηγουμένως».

«Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι στις χώρες οι οποίες έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα την κρίση, η ανταγωνιστικότητα ανεβαίνει, ελλείμματα προϋπολογισμών συρρικνώνονται και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, τρεις από τις πέντε χώρες, έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα προγράμματά τους» είπε.

«Και παρότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, είναι και στην Ελλάδα οι προοπτικές σημαντικά καλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αποφασιστική δράση της κάθε χώρας και χωρίς αποφασιστική, κοινή και αλληλέγγυα δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε.

Επανέλαβε πως πυλώνες είναι και πρέπει να μείνουν η δημοσιονομική εξυγίανση φιλική προς την ανάπτυξη και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024