Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφαγή 132 παιδιών στην πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία του Πακιστάν

Σφαγή 132 παιδιών στην πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία του Πακιστάν

Σοκ προκαλεί η βάρβαρη επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν: Από τους 141 νεκρούς, τουλάχιστον 132 είναι παιδιά. Οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο σχολείο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σπέρνοντας τον θάνατο στο πέρασμά τους. Νεκροί οι ένοπλοι Ταλιμπάν μετά από επιχείρηση του στρατού. Η επίθεση είναι η πιο αιματηρή στην ιστορία της χώρας. Φωτορεπορτάζ (εικόνες με σκληρό περιεχόμενο) - Βίντεο από την επίθεση

Σοκ προκαλεί η βάρβαρη επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν: Από τους 141 νεκρούς, τουλάχιστον 132 είναι παιδιά.

Τουλάχιστον έξι ένοπλοι εισέβαλλαν το πρωί της Τρίτης στο σχολείο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σπέρνοντας τον θάνατο στο πέρασμά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εντολή να εκτελέσουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά.

Την ευθύνη για την επίθεση -την πιο αιματηρή στην ιστορία της χώρας- ανέλαβε αμέσως οργάνωση των Ταλιμπάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιεί το Πακιστάν κατά θέσεων Ταλιμπάν στα βόρεια της χώρας.

Προσοχή, εικόνες με σκληρό περιεχόμενο:

Εκατοντάδες μαθητές ηλικίας 10 έως 20 ετών, καθώς και δάσκαλοι εγκλωβίστηκαν στις εγκαταστάσεις.

Στο χάος που ακολούθησε την έφοδο των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 141 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υποστράτηγου Ασίμ Σαλίμ, εκπροσώπου του στρατού. Συνολικά, 132 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι από αυτούς ηλικίας 12- 16 ετών. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 182.

Οι σκηνές που περιγράφουν τα θύματα της επίθεσης είναι σοκαριστικές. Μιλώντας στο NDTV, μαθητής που τραυματίστηκε στην επίθεση είπε: «Αμέσως μόλις μπήκαμε στον διάδρομο, πυροβολισμοί ακούστηκαν πίσω μας. Η δασκάλα μας είπε να κλείσουμε τις πόρτες. Κλείσαμε τις πόρτες και ξαφνικά μπήκαν, σπάζοντας τις πόρτες. Αμέσως μόλις κρυφτήκαμε κάτω από τα θρανία, πυροβόλησαν στα πόδια και στα κεφάλια μας και έκαψαν τη δασκάλα μας. Έκαψαν τη δασκάλα μας. Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν, αλλά εμείς δεν κινηθήκαμε γιατί όποιος κουνιόταν τον πυροβολούσαν».

Φαίνεται ότι τα περισσότερα από τα παιδιά και τους δασκάλους έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες ώρες της επίθεσης, όταν οι Ταλιμπάν επιδόθηκαν σε μία ανελέητη σφαγή στους χώρους του σχολείου. Πιθανώς κάποιοι άλλοι να σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Οι ένοπλοι δεν είχαν σκοπό να κρατήσουν ομήρους. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν παιδιά» δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, τονίζοντας ότι οι ένοπλοι διέθεταν μεγάλο οπλοστάσιο και τρόφιμα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ένοπλοι δεν υπέβαλαν κανένα αίτημα.


Η επιχείρηση του στρατού έληξε αρκετές ώρες αργότερα, με όλους τους ένοπλους νεκρούς. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του στρατού βρέθηκαν οι σοροί έξι Ταλιμπάν.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες κάνει λόγο για εννέα ενόπλους. Τουλάχιστον τρεις από τους ενόπλους που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά ανατινάχθηκαν, σύμφωνα με το Reuters, με αποτέλεσμα να παρασύρουν στον θάνατο δεκάδες ακόμα μαθητές και δασκάλους.

Στη διάρκεια της επέμβασης του στρατού εκρήξεις και πυρά ακούγονταν μέσα και γύρω από το κτίριο.

Κάποιοι από τους ενόπλους εισέβαλαν στο σχολείο φορώντας στρατιωτική στολή. «Είδα τον θάνατο από τόσο κοντά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις μαύρες μπότες που πλησίαζαν» είπε έφηβος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενθυμούμενος τη φρίκη που έζησε.

    Δεκάδες μαθητές έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, όπου εκτυλίσσονται σκηνές πανικού, καθώς οι συγγενείς τους προσπαθούν απεγνωσμένα να μάθουν νέα.

        Οι δυνάμεις του στρατού συνεχίζουν την έρευνα για την εξουδετέρωση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που οι Ταλιμπάν είχαν τοποθετήσει στο σχολείο.

        Ένα αγόρι είπε σε δημοσιογράφους ότι προσπάθησε να διαφύγει μαζί με άλλους εννέα φίλους του. Ήταν ο μόνος που επέζησε.

        Εκατοντάδες Ταλιμπάν θεωρείται ότι έχασαν τη ζωή τους σε πρόσφατη επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν.

        «Να νιώσουν τον πόνο μας»

        Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν είχαν προειδοποιήσει ότι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεών τους σε περιοχές που ο έλεγχος της κεντρικής κυβέρνησης είναι μειωμένος.

        Μετά τις αναφορές για το θάνατο δεκάδων μαθητών, οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι επιτέθηκαν στο σχολείο «επειδή ο στρατός επιτίθεται στις οικογένειές μας και θέλουμε να νιώσουν τον πόνο μας».

        Την επίθεση καταδίκασε ο πακιστανός πρόεδρος, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας αναχώρησε εσπευσμένα για την Πεσαβάρ ώστε να συντονίσει τις επιχειρήσεις.



        Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση στα σύνορα Πακιστάν – Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε αφγανούς στρατιώτες. Δεν είναι γνωστό εάν η επίθεση σχετίζεται με το μακελειό στο σχολείο.







        Αγγελική Στελλάκη / Βασίλης Ψυχογιός

        Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

        Sports in

        «Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

        Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

        Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

        in.gr | Ταυτότητα

        Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

        Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

        Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

        Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

        Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

        ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

        Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

        Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024