Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την Κυριακή η συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ στη Ρώμη

Την Κυριακή η συνάντηση Κέρι-Λαβρόφ στη Ρώμη

Την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση στη Ρώμη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με νεώτερη δήλωση του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν η κρίση στην Ουκρανία, καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.

Την Κυριακή και όχι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση στη Ρώμη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με νεώτερη δήλωση του ρώσου υφυπουργού ΕξωτερικώνΣεργκέι Ριάμπκοφ.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν η κρίση στην Ουκρανία, καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Συρία. Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, το Σάββατο, ο Ριάμπκοφ προειδοποίησε με αντίμετρα εάν η Ουάσινγκτον επιβάλει νέες κυρώσεις στη Μόσχα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν θα μπορέσουμε να το αφήσουμε χωρίς απάντηση» είπε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Οι δηλώσεις Ριάμπκοφ έγιναν λίγο μετά την ψήφιση νόμου στις ΗΠΑ που προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία και την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επιτρέποντας την αποστολή αντιαρματικών βλημάτων και μη επανδρωμένων τηλεχειριζόμενων κατασκοπευτικών αεροσκαφών.

Όμως η παράδοση όπλων -την οποία ζητεί έντονα το Κίεβο- παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος προς το παρόν την απορρίπτει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024