Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαδηλώσεις με 15 συλλήψεις στο Φέργκιουσον

Διαδηλώσεις με 15 συλλήψεις στο Φέργκιουσον

Δεκαπέντε άνθρωποι συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Φέργκιουσον στη διάρκεια νέων διαδηλώσεων κατά της μη άσκησης δίωξης σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μπλόκο των διαδηλωτών σε εμπορικό κέντρο την επομένη των Ευχαριστιών, ημέρα με παραδοσιακά υψηλή εμπορική κίνηση.

Δεκαπέντε άνθρωποι συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Φέργκιουσον στη διάρκεια νέων διαδηλώσεων κατά της μη άσκησης δίωξης σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν αφού διαδηλωτές υποχρέωσαν ένα εμπορικό κέντρο του Σεντ Λούις να κλείσει επί δύο ώρες, εν μέσω των εκπτώσεων της ημέρας μετά την Πέμπτη των Ευχαριστιών, καλώντας σε μποϊκοτάζ στη μνήμη του νεαρού μαύρου.

«Η αστυνομία του Φέργκιουσον ζήτησε από τους εθελοντές να φύγουν από τους δρόμους. Ορισμένοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και συνελήφθησαν» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια τις 15 συλλήψεις.

«Σταματήστε τα ψώνια και συμμετέχετε στο κίνημα» φώναζαν οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, οι οποίοι παρέμειναν χθες επί μία ώρα στο εμπορικό κέντρο.

Περίπου 100 εξ αυτών έμειναν επί 4,5 λεπτά ξαπλωμένοι, σαν νεκροί, στο πάτωμα για να συμβολίσουν τις πάνω από τέσσερις ώρες που το πτώμα του Μάικλ Μπράουν έμεινε στο δρόμο.

Εξαιτίας φόβων για επεισόδια, καταστήματα του εμπορικού κέντρου έκλεισαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024