Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλός τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δ.Όχθη

Ιταλός τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δ.Όχθη

Ιταλός ακτιβιστής του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (ISM) τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια παλαιστινιακής διαδήλωσης στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Ο 30χρονος Πάτρικ Κόρσι δέχθηκε πυρά στο στομάχι και το στήθος. Δεκαοκτάχρονος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε επίσης από πραγματικά πυρά στο στήθος.

Ιταλός ακτιβιστής του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (ISM) τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια παλαιστινιακής διαδήλωσης στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Ο 30χρονος Πάτρικ Κόρσι δέχθηκε πυρά στο στομάχι και το στήθος.

Το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης επιβεβαίωσε τον σοβαρό τραυματισμό του ιταλού ακτιβιστή «από πραγματικές σφαίρες διαμετρήματος 22 χιλιοστών», αναφέροντας σε ανακοίνωσή του πως 18χρονος παλαιστίνιος διαδηλωτής τραυματίστηκε επίσης από πραγματικά πυρά στο στήθος.

Ο ακτιβιστής Πάτρικ Κόρσι νοσηλεύεται στη Ραμάλα σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Ο 30χρονος Πάτρικ Κόρσι συμμετείχε σε διαδήλωση που πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση στο χωριό Καφρ Καντούμ, δυτικά της Ναμπλούς, ενάντια στον αποκλεισμό της οδικής σύνδεσης του χωριού με τη Ναμπλούς.

Ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Τζαουάντ Αγιάντ κατήγγειλε ότι «η ρίψη πραγματικών πυρών στο πάνω μέρος του σώματος των διαδηλωτών πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως».

«Το Ισραήλ δεν κάνει διαχωρισμούς μεταξύ ξένων ακτιβιστών, παλαιστινίων, ούτε καν δημοσιογράφων» ανέφερε, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Ma’an που εδρεύει στη Δυτική Όχθη.

Άλλοι δέκα παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες εν μέσω συγκρούσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν αρχικά ρίψη δακρυγόνων.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ δίχως να προκληθούν από απόσταση περίπου 40 μέτρων στο σημείο όπου βρισκόταν ο 30χρονος ιταλός -ο οποίος φορούσε κίτρινο γιλέκο ευκρινές από απόσταση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ISM.

Ωστόσο, εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού υποστήριξαν ότι εξαιτίας της όξυνσης των επεισοδίων στρατιώτες έριξαν σφαίρες μικρού διαμετρήματος κατά παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024