Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και οι σκύλοι πάνε στον παράδεισο; Ο Πάπας δεν το αποκλείει

Και οι σκύλοι πάνε στον παράδεισο; Ο Πάπας δεν το αποκλείει

Θα ξαναβρεθούμε όλοι στον παράδεισο. Εμείς και τα ζώα μας... Αυτή τουλάχιστον είναι μία ερμηνεία που αποδόθηκε σε δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου κατά την τελευταία γενική ακρόαση στο Βατικανό αφιερωμένη στη ζωή μετά θάνατον. Ο ποντίφικας επικαλέστηκε τον Απόστολο Παύλο που είπε σε ένα παιδί με δάκρυα στα μάτια για το χαμό του σκύλου του: «Μία ημέρα θα ξαναδούμε τα ζώα μας στην αιωνιότητα του Χριστού».

Θα ξαναβρεθούμε όλοι στον παράδεισο. Εμείς και τα ζώα μας… Αυτή τουλάχιστον είναι μία ερμηνεία που αποδόθηκε σε δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για τη ζωή μετά θάνατον. Ο ποντίφικας επικαλέστηκε τον Απόστολο Παύλο που είπε σε ένα παιδί με δάκρυα στα μάτια για το χαμό του σκύλου του: «Μία ημέρα θα ξαναδούμε τα ζώα μας στην αιωνιότητα του Χριστού».

«Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι η ολοκλήρωση αυτού του θαυμάσιου σχεδίου δεν μπορεί να μην επηρεάζει τα πάντα γύρω μας» δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά την τελευταία γενική ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

«Αυτό που βρίσκεται μπροστά […] είναι συνεπώς μία νέα δημιουργία. Δεν είναι η εκμηδένιση του σύμπαντος και ό,τι μας περιβάλλει. Αντίθετα οδηγεί τα πάντα στην ολοκλήρωση της ύπαρξης, της αλήθειας και της ομορφιάς» ανέφερε ο Φραγκίσκος.

Κατά το παρελθόν και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε υιοθετήσει ανάλογη γραμμή, λέγοντας ότι και τα ζώα έχουν μία «θεϊκή πνοή». Αντίθετα, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ είχε διατηρήσει την κλασική-παραδοσιακή προσέγγιση της Εκκλησίας, βάσει της οποίας «για τα άλλα πλάσματα, που δεν καλούνται στην αιωνιότητα, ο θάνατος σημαίνει μόνο το τέλος της ύπαρξης επί γης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024