Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετατίθενται τα μέτρα κατά Γαλλίας - Ιταλίας για τους προϋπολογισμούς

Μετατίθενται τα μέτρα κατά Γαλλίας – Ιταλίας για τους προϋπολογισμούς

Δεν θα επιβληθούν, στην παρούσα φάση, κυρώσεις από την Κομισιόν σε βάρος Παρισιού και Ρώμης για το ζήτημα των προϋπολογισμών, όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως οι αποφάσεις μετατίθενται για το Μάρτιο ή τον Απρίλιο. «Θα ακούσουμε τις κυβερνήσεις», είπε, λέγοντας πως οι δύο χώρες θα εξηγήσουν πώς θα βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους.

Δεν θα επιβληθούν, στην παρούσα φάση, κυρώσεις από την Κομισιόν σε βάρος Παρισιού και Ρώμης για το ζήτημα των προϋπολογισμών, όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως οι αποφάσεις μετατίθενται για το Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

«Θα ακούσουμε τις κυβερνήσεις», είπε, λέγοντας πως οι δύο χώρες θα εξηγήσουν πώς θα βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε, σε συνέντευξή του σε ομάδα ευρωπαϊκών εφημερίδων που δημοσιεύεται την Παρασκευή (SZ, Monde, Repubblica), πως οι Βρυξέλλες πρέπει να λάβουν υπόψη την κατάσταση σε κάθε χώρα ξεχωριστά και να «αντιμετωπίσουν με σεβασμό» τις εθνικές αρχές πριν προχωρήσουν στα μέτρα που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας για απόκλιση από τους στόχους του.

«Έκανα την επιλογή», τόνισε ο Γιούνκερ, «να μην επιβάλω κυρώσεις». «Θα ήταν εύκολο να τιμωρήσουμε τις χώρες που δεν τηρούν το Σύμφωνο, θα αρκούσε να εφαρμόσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται, αλλά επέλεξα να τις αφήσω να μιλήσουν και να ακούσω» είπε ο Γιούνκερ.

Οι τελικές αποφάσεις, είπε, «αναβάλλονται μετατίθενται για τον Μάρτιο, τον Απρίλιο».

Πίσω από την απόφασή του εξήγησε ότι βρίσκεται η δυσφορία που εκφράζουν οι πρωτεύουσες των «28» στις υποδείξεις που λαμβάνουν από τις Βρυξέλλες, όπως και η ανάγκη κατά περίπτωση εξέτασης των συνθηκών.

«Στις χώρες δεν αρέσουν τα κηρύγματα από τις Βρυξέλλες, στις μικρές επειδή δεν μπορούν να αμυνθούν, και ούτε και στις μεγάλες που κάνουν μόνες τους προτάσεις» είπε. «Αυτός είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερο σεβασμό τις χώρες και τα κοινοβούλια» είπε.

«Πρέπει να ακούσω τις κυβερνήσεις και να καταλάβω τι συμβαίνει στις διάφορες χώρες, σε κάθε χώρα συμβαίνουν άλλα πράγματα» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024