Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις πλημμύρες που σαρώνουν τη Γάζα

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις πλημμύρες που σαρώνουν τη Γάζα

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε στη Λωρίδα της Γάζας η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) εξαιτίας σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που επιδεινώνει την ήδη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση εξαιτίας του αποκλεισμού και του πρόσφατου πολέμου. Εκτεταμένες πλημμύρες επιτείνουν το δράμα περισσότερων από 100.00 παλαιστινίων που έχουν μείνει χωρίς στέγη μετά τους ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε στη Λωρίδα της Γάζας η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) εξαιτίας σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που επιδεινώνει την ήδη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση εξαιτίας του αποκλεισμού και του πρόσφατου πολέμου.

Εκτεταμένες πλημμύρες ανάγκασαν εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, επιτείνοντας το δράμα περισσότερων από 100.00 παλαιστινίων που έχουν μείνει χωρίς στέγη μετά τους ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που κόστισαν 2.200 ζωές το καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες αναφέρει ότι 63 σχολεία στην Πόλη της Γάζας και 43 σχολεία στη βόρεια Γάζα έκλεισαν εξαιτίας των πλημμυρών.

Εκατοντάδες κάτοικοι στη γειτονιά Σεΐχ Ραντουάν της Πόλης της Γάζας απομακρύνθηκαν καθώς πλημμύρισαν τα σπίτια τους, όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Ma’an με έδρα τη Δυτική Όχθη.

«Οι πλημμύρες επιδεινώνουν την ήδη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα εξαιτίας του αποκλεισμού και της πρωτοφανούς καταστροφής από την τελευταία ισραηλινή επίθεση» αναφέρει η UNHCR, η οποία έχει ήδη φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων της εξαιτίας του πολέμου.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της UNRWA στη Γάζα Ρόμπερτ Τέρνερ αναφέρει ότι η Υπηρεσία ανησυχεί ιδιαίτερα για τις οικογένειες που βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση στέγης.

Η Υπηρεσία έχει στήσει κέντρο διαχείρισης της κρίσης στην Πόλη της Γάζας προμηθεύοντας καύσιμα για γεννήτριες και αντλίες νερού. Προσφέρει πόσιμο νερό και υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024