Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αν το θέλετε θα φύγω» λέει ο Γιούνκερ στη συζήτηση της πρότασης μομφής

«Αν το θέλετε θα φύγω» λέει ο Γιούνκερ στη συζήτηση της πρότασης μομφής

«Αν θέλετε να φύγω, πέστε το και θα φύγω» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του από ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιά. Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση μομφής στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάσσονται Αριστερά και Πράσινοι.

«Αν θέλετε να φύγω, πέστε το και θα φύγω» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον του από τους ευρωσκεπτικιστές και τους μη εγγεγραμμένους της Μαρίν Λεπέν. Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση μομφής στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Κατά την έναρξη της συζήτησης για την πρόταση μομφής, που υποβλήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς φοροαποφυγής πολυεθνικών επιχειρήσεων στο Λουξεμβούργο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απευθυνόμενος στους ευρωσκεπτικιστές και ευρωβουλευτές της ακροδεξιάς που υπέγραψαν την σχετική πρόταση, δήλωσε ότι εάν το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει από την προεδρία της Κομισιόν, πράγματι θα αποχωρήσει.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι προθέσεις αυτών που υπέγραψαν την πρόταση μομφής είναι διαφορετικές από αυτές που υποστηρίζουν στο ψήφισμα, καθόσον, συμπλήρωσε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι «εγώ δεν είμαι υπέρμαχος του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη».

Το πρόβλημα της φοροαποφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, δεν είναι μόνον του Λουξεμβούργου διότι, όπως σημείωσε, οι αποφάσεις για φοροαποφυγή μεγάλων επιχειρήσεων αφορούν 18 ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Γιούνκερ υπενθύμισε ότι έχει δηλώσει πως είναι υπέρ της επιβολής ενιαίου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην ΕΕ και της υιοθέτησης μιας ενιαίας φορολογικής πολιτικής στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ακόμη πως, όταν το Λουξεμβούργο είχε την προεδρία της ΕΕ το 2005, είχε προτείνει την δημιουργία κοινής ευρωπαϊκής αρχής εποπτείας των φορολογικών συστημάτων στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Οι εκπρόσωποι των Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την Πέμπτη την πρόταση μομφής σε βάρος του Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκπρόσωπος της Ομάδας των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς κράτησε επιφυλακτική στάση και υπεραμύνθηκε της δημιουργίας εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου, όπως είπε, να διαλευκανθούν πλήρως οι κατηγορίες για το καθεστώς φοροαποφυγής μεγάλων επιχειρήσεων στο Λουξεμβούργο.

Η πρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, η Γκαμπριέλ Τσίμερ, υπογράμμισε ότι δεν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές για την κατάθεση πρόταση μομφής διότι -όπως τόνισε- δεν ήταν επιθυμητή η συγκέντρωση υπογραφών από ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιούς. Τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024