Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Ομπάμα ψηφίζει Χίλαρι για τον Λευκό Οίκο

O Ομπάμα ψηφίζει Χίλαρι για τον Λευκό Οίκο

Οι Δημοκρατικοί περιμένουν να δουν εάν η Χίλαρι Κλίντον θα θελήσει να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για τις επόμενες εκλογές για τον Λευκό Οίκο, και φαίνεται ότι ο κύβος ρίπτεται με τον Μπαράκ Ομπάμα: Η Κλίντον «θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος» είπε, δίνοντας την υψηλότερη ψήφο από τις τάξεις του κόμματος στην πρώην ΥΠΕΞ. Αναγνωρίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι η καλύτερη «διαφήμιση» για το κόμμα, εκτίμησε πως δεν θα εμφανιστεί πολύ στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία και... καθησύχασε ότι «η Χίλαρι θα διαφωνήσει μαζί μου σε αρκετά ζητήματα».

Οι Δημοκρατικοί περιμένουν να δουν εάν η Χίλαρι Κλίντον θα θελήσει να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για τις επόμενες εκλογές για τον Λευκό Οίκο, και φαίνεται ότι ο κύβος ρίπτεται με τον Μπαράκ Ομπάμα: Η Κλίντον «θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος» είπε, δίνοντας την υψηλότερη ψήφο από τις τάξεις του κόμματος στην πρώην ΥΠΕΞ.

Αναγνωρίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι η καλύτερη «διαφήμιση» για το κόμμα, εκτίμησε πως δεν θα εμφανιστεί πολύ στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία και… καθησύχασε ότι «η Χίλαρι θα διαφωνήσει μαζί μου σε αρκετά ζητήματα».

Μιλώντας σε εκπομπή του ABC το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ουάσινγκτον), ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετά στελέχη των Δημοκρατικών που θα ήταν κατάλληλοι για την προεδρία, έκανε όμως τον κόπο να αναφέρει ονομαστικά μόνο μία εξ αυτών: Η Χίλαρι Κλίντον, είπε, «θα γινόταν πολύ καλή, εξαιρετική πρόεδρος».

Η Χίλαρι Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Ομπάμα και ηττημένη από τον νυν πρόεδρο στην εσωκομματική διαδικασία για το χρίσμα του 2008, αναμένεται σύντομα να ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει ξανά την υποψηφιότητα για το 2016.

Μέχρι πρότινος, θεωρείτο ότι θα εκφραστεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Μετά τις οδυνηρές για τους Δημοκρατικούς ενδιάμεσες κάλπες, αρκετοί εκτιμούσαν πως ίσως ακόμη και να επισπεύσει την απόφασή της.

Στη συνέντευξη, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι η Κλίντον «δεν πρόκειται να συμφωνήσει μαζί μου στα πάντα».

«Ένα από τα καλά του να βάζεις υποψηφιότητα για πρόεδρος είναι η διαμόρφωση των δικών σου θέσεων, να κάνεις μία καθαρή, νέα αρχή» είπε με νόημα.

Με τη δημοτικότητά του να έχει υποχωρήσει κοντά στο 40%, ο Ομπάμα ήταν στις πρόσφατες εκλογικές μάχες για το Κογκρέσο περίπου persona non grata για τους Δημοκρατικούς υποψηφίους. Στην επόμενη προεκλογική μάχη «ευχαρίστως θα κάνω ορισμένα επιλεκτικά πράγματα, αλλά έχω την υποψία ότι οι υπόλοιποι θα είναι έτοιμοι να με δουν να προχωρώ σε κάτι άλλο».

Ο ίδιος, είπε, έχει «κάποιες μικροζημιές όπως τα πιο παλιά αυτοκίνητα». «Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί θα θελήσουν αυτό το, ας πούμε, το άρωμα του καινούριου αυτοκινήτου, κάτι που δεν έχει τα δικά μου χιλιόμετρα» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024