Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε Τουλούζη και Νάντη

Μεγάλες συγκεντρώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε Τουλούζη και Νάντη

Εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν σε ογκώδεις διαδηλώσεις στην Τουλούζη και την Νάντη της Γαλλίας εναντίον της αστυνομικής βίας, από τις οποίες δεν έλειψε η ένταση, στον απόηχο της υπόθεσης του διαδηλωτή Ρεμί Φρες που είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της κατασκευής φράγματος. Στα σχετικά περιοσμένης έκτασης επεισόδια συνελήφθησαν συνολικά 30 άτομα.

Εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν σε ογκώδεις διαδηλώσεις στην Τουλούζη και την Νάντη της Γαλλίας εναντίον της αστυνομικής βίας, από τις οποίες δεν έλειψε η ένταση, στον απόηχο της υπόθεσης του διαδηλωτή Ρεμί Φρες που είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της κατασκευής φράγματος.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 1.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη και 1.200 στην πόλη Νάντη. Οι διοργανωτές (αριστερές κινήσεις και συνδικάτα) τοποθετούν σε διπλάσια επίπεδα τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Στα σχετικά περιορισμένα επεισόδια που ακολούθησαν την ειρηνική πορεία στην Τουλούζη -με πυρπόληση κάδων και βανδαλισμούς στάσης λεωφορείου- συνελήφθησαν 16 άτομα. Στη Νάντη ο αριθμός των συλλήψεων έφτασε τις 14.

Τα ξημερώματα της 26ης Οκτωβρίου, σε μικρή πόλη του διαμερίσματος της Ταρν στη νότια Γαλλία, η χωροφυλακή είχε ανακαλύψει τη σορό του Φρες όταν κόπασε η μάχη με τους διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην κατασκευή φράγματος στο Σιβέν.

Ο 21χρονος είχε βρεθεί με τραύμα στην πλάτη του και η οικογένεια κατήγγειλε ότι σκοτώθηκε όταν εξερράγη πάνω του χειροβομβίδα της χωροφυλακής. Οι πρώτες έρευνες της εισαγγελίας μίλησαν για ίχνη ΤΝΤ στα ρούχα του, δείχνοντας ανοικτά την χωροφυλακή και ενισχύοντας έτσι τις καταγγελίες της οικογένειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024