Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόσχα: Με τις κυρώσεις, η Δύση θέλει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Μόσχα: Με τις κυρώσεις, η Δύση θέλει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

Ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι με τις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, λόγω Ουκρανίας, επιδιώκει να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία. «Οι κυρώσεις δεν έχουν τίποτα το κοινό με το είδος των κυρώσεων εναντίον της Β.Κορέας ή του Ιράν που τις έχουν υπολογίσει προκειμένου να βλάψουν μόνο την ελίτ, να μην προκαλέσουν ζημιές στην κοινωνική σφαίρα ή την οικονομία» εξήγησε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Μόσχα, λόγω Ουκρανίας, επιδιώκει να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στη Ρωσία.

«Η Δύση έχει ξεκάθαρα δείξει ότι δεν επιδιώκει να αναγκάσει τη Ρωσία να αλλάξει την πολιτική της αλλά ότι θέλει να εξασφαλίσει μία αλλαγή καθεστώτος» δήλωσε ο Λαβρόφ ενώπιον ενός φόρουμ πολιτικών εμπειρογνωμόνων στη Μόσχα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολιτικοί στη Δύση που υποστηρίζουν ότι πρέπει να τεθούν σε ισχύ κυρώσεις που θα κατέστρεφαν τη (ρωσική) οικονομία και θα προκαλούσαν λαϊκές διαμαρτυρίες» διευκρίνισε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είχε τονίσει ότι η Μόσχα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή έναντι του ενδεχόμενου να ξεσπάσει μία «έγχρωμη επανάσταση» στη Ρωσία, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που έχουν οδηγήσει στην ανατροπή ηγετών σε άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Οι κυρώσεις, υπογράμμισε ο Λαβρόφ, δεν έχουν τίποτα το κοινό με το είδος των κυρώσεων που έχουν εφαρμόσει εναντίον της Β.Κορέας ή του Ιράν για παράδειγμα, που τις «έχουν υπολογίσει προκειμένου να μην βλάψουν, να μην πλήξουν παρά μόνο την ελίτ, να μην προκαλέσουν ζημιές στην κοινωνική σφαίρα ή την οικονομία».

Ο Λαβρόφ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία κινδυνεύει με την απομόνωση, όπως προειδοποίησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν εφόσον δεν τηρήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Μινσκ για την Ουκρανία.

«Με τη μεγάλη πλειονότητα των χωρών, συνεχίζουμε το διάλογο (…) δεν υπάρχει απομόνωση» τόνισε ο ίδιος.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι οι σχέσεις με την Ευρώπη έχουν σφόδρα αλλάξει.

«Κανείς δεν έχει την πρόθεση να βάλει τρικλοποδιά στον εαυτό του τερματίζοντας τη συνεργασία με την Ευρώπη, όμως καθένας από εμάς καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατόν η κατάσταση να συνεχιστεί όπως προηγουμένως» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024