Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινέζα δημοσιογράφος στο εδώλιο για διαρροή απόρρητου εγγράφου

Κινέζα δημοσιογράφος στο εδώλιο για διαρροή απόρρητου εγγράφου

Ενώπιον κινεζικού δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας ποινή ισόβιας φυλάκισης, οδηγείται η δημοσιογράφος Γκάο Γιου, η οποία προ μηνών είχε ομολογήσει ότι έδωσε στο εξωτερικό -σε ξένα ΜΜΕ- απόρρητο εσωτερικό έγγραφο του κυβερνώντος κόμματος. Η Γκάο, που έχει μακρά πορεία σε ρεπορτάζ που αψηφούν τους περιορισμούς του Πεκίνου στα ΜΜΕ, υποστηρίζει τώρα ότι οι αρχές απέσπασαν την ομολογία της απειλώντας την οικογένειά της.

Ενώπιον κινεζικού δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας ποινή ισόβιας φυλάκισης, οδηγείται η δημοσιογράφος Γκάο Γιου, η οποία προ μηνών είχε ομολογήσει ότι έδωσε στο εξωτερικό -σε ξένα ΜΜΕ- απόρρητο εσωτερικό έγγραφο του κυβερνώντος κόμματος.

Η Γκάο, που έχει μακρά πορεία σε ρεπορτάζ που αψηφούν τους περιορισμούς του Πεκίνου στα ΜΜΕ, υποστηρίζει τώρα ότι οι αρχές απέσπασαν την ομολογία της απειλώντας την οικογένειά της.

Η 70χρονη Γκάο Γου έχει συνεργαστεί με αρκετά ΜΜΕ εκτός Κίνας και έχει ήδη περάσει, τη δεκαετία του ’90, επτά χρόνια στη φυλακή, ξανά για διαρροή κρατικών μυστικών.

Τον περασμένο Απρίλιο συνελήφθη με την κατηγορία ότι έδωσε στο εξωτερικό «απόρρητο έγγραφο», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες στις επίσημες ανακοινώσεις.

Θεωρείται ότι πιθανότατα πρόκειται για το «Έγγραφο Νούμερο 9», εσωτερικό έγγραφο του ΚΚΚ που απαριθμεί ενδεχόμενες απειλές για το κράτος και ζητά, μεταξύ άλλων, αυστηρή λογοκρισία.

Το Μάιο, στην κινεζική τηλεόραση είχε μεταδοθεί ομολογία της Γκάο στην οποία έλεγε πως «είχε κάνει μεγάλο λάθος» και εξέφραζε «μεταμέλεια για το έγκλημά της».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δικηγόροι της στην Deutsche Welle (με την οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν) η Γκάο υποστηρίζει ότι η ομολογία της είναι προϊόν εκβιασμού.

Η υπεράσπιση θα καλέσει για αφαίρεση της ομολογίας, ως στερούμενης νομικής βάσης, από τη δίκη που ξεκινά την Παρασκευή αλλά και θα αμφισβητήσει ότι το έγγραφο ήταν όντως απόρρητο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024