Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ειλικρινή συνεργασία» για την αντιμετώπιση του χαλιφάτου ζητά ο Άσαντ

«Ειλικρινή συνεργασία» για την αντιμετώπιση του χαλιφάτου ζητά ο Άσαντ

Μια «πραγματική και ειλικρινής συνεργασία» είναι απαραίτητη προκειμένου να ηττηθούν οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Δίνοντας τον ορισμό της «ειλικρινούς συνεργασίας», αναφέρθηκε στην υποστήριξη φιλικών, προς τον συριακό λαό, χωρών καθώς και στη συνειδητοποίηση του κινδύνου που αποτελεί η τρομοκρατία για όλο τον κόσμο. Στη γλώσσα της συριακής κυβέρνησης χώρες «φίλες» είναι κυρίως η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα.

Μια «πραγματική και ειλικρινής συνεργασία» είναι απαραίτητη προκειμένου να ηττηθούν οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια από τις ελάχιστες δημόσιες τοποθετήσεις του.

Η περιοχή βρίσκεται σε αποφασιστικής σημασίας φάση, δήλωσε ο Άσαντ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους του κόμματος Μπάαθ, το οποίο κυβερνά τη Συρία εδώ και μισό αιώνα.

Δίνοντας τον ορισμό της «ειλικρινούς συνεργασίας», ο Άσαντ αναφέρθηκε στην υποστήριξη φιλικών, προς τον συριακό λαό, χωρών καθώς και στη συνειδητοποίηση από τη διεθνή κοινότητα του κινδύνου που αποτελεί η τρομοκρατία για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα.

Στη γλώσσα της συριακής κυβέρνησης χώρες «φίλες» είναι οι σύμμαχοί της και κυρίως η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, με επικεφαλής το Ισλαμικό Κράτος δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά, αλλά από τις λανθασμένες και επιθετικές πολιτικές αυτών που εξαπέλυσαν πόλεμο εναντίον της Συρίας» συνέχισε ο πρόεδρος, «δείχνοντας» την εξόριστη συριακή αντιπολίτευση, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ.

Προσέγγιση Τουρκίας-Ιράκ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε διαβεβαιώσει ότι η χώρα του θα προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ, κάτι που ερμηνεύθηκε ως ένδειξη προσέγγισης της Άγκυρας με τη Βαγδάτη έπειτα από μια περίοδο μεγάλης έντασης.

Ο Νταβούτογλου βρέθηκε στη Βαγδάτη για συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση. Ο ομόλογός του, Χάινταρ αλ Αμπάντι, εκτίμησε ότι η βοήθεια θα μπορούσε να σχετίζεται με την προμήθεια όπλων και την εκπαίδευση των μελών της ιρακινής Εθνοφρουράς.

Οι εθελοντές στις ιρακινές δυνάμεις «χρειάζονται εκπαίδευση […] και θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για την εκπαίδευση αυτών των δυνάμεων στη γειτονική Τουρκία» προσέθεσε ο ιρακινός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία τον επόμενο μήνα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ιράκ ακολουθεί την επίσκεψη στην Τουρκία του υπουργού Εξωτερικών του Ιράκ, Ιμπραχίμ αλ Τζαφάρι, στις αρχές Νοεμβρίου, με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Άγκυρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024