Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε διαδηλώσεις διεθνώς για το Κομπάνι καλούν οι Κούρδοι

Σε διαδηλώσεις διεθνώς για το Κομπάνι καλούν οι Κούρδοι

Κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο το Σάββατο απευθύνουν κουρδικές οργανώσεις ως ένδειξη συμπαράστασης στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS). Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Στην Τουρκία την ίδια στιγμή ο Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποιεί ότι «δεν θα επιτρέψουμε τη διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο το Σάββατο απευθύνουν κουρδικές οργανώσεις ως ένδειξη συμπαράστασης στο Κομπάνι της βόρειας Συρίας που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (IS). Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Στην Τουρκία, όπου η φωτιά του Κομπάνι μεταφέρθηκε πριν λίγες εβδομάδες στους δρόμους της με έκρηξη οργής και συγκρούσεις μεταξύ κούρδων διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ζήτησε από τους πολίτες να απόσχουν από τις πορείες.

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες μας: να μη συμμετάσχετε σε αυτές τις πράξεις βίας» είπε ο Νταβούτογλου μετά την προσευχή της Παρασκευής, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Έχω δώσει σε όλους τους κυβερνήτες τις κατάλληλες συστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την διατάραξη της δημόσιας τάξης» δήλωσε.

Σε ένα κλίμα βίας που έτεινε να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στις αρχές Οκτωβρίου, η τουρκική κυβέρνηση έβγαλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στρατιωτικές δυνάμεις της Χωροφυλακής, ενισχυμένες από βαριά τεθωρακισμένα οχήματα.

Ήταν η πρώτη φορά από το πραξικόπημα του στρατηγού Εβρέν τη δεκαετία του ’80, που στρατιώτες περιπολούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για τη διαφύλαξη της τάξης.

Στρατιώτες αναπτύχθηκαν και στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την πόλη με τον μεγαλύτερο κουρδικό πληθυσμό, όπου σημειώθηκαν θάνατοι και οι πλέον βίαιες ταραχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024