Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Ποσό-«μαμούθ» ανακαλύφθηκε σε σπίτι αξιωματούχου

Κίνα: Ποσό-«μαμούθ» ανακαλύφθηκε σε σπίτι αξιωματούχου

Ερευνητές του Σώματος καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κίνα ανακάλυψαν σε σπίτι αξιωματούχου το ποσό-ρεκόρ των 33 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αξιωματούχος ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος άνθρακα της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας και από τον Μάιο βρισκόταν στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά, ως ύποπτος για δωροληψία.

Ερευνητές του Σώματος καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κίνα ανακάλυψαν σε σπίτι αξιωματούχου το ποσό-ρεκόρ των 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια γουάν βρέθηκαν στο σπίτι του Ουέι Πενγκγιουάν, ανώτερου αξιωματούχου στην Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας.

Ο Ουέι ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος άνθρακα της Υπηρεσίας και από τον Μάιο βρισκόταν στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά, ως ύποπτος για δωροληψία.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τέσσερις από τις 16 μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν για την καταμέτρηση των χαρτονομισμάτων, έσπασαν στη διαδικασία της μέτρησης των χρημάτων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχουν βρει κινέζοι αξιωματούχοι στη διάρκεια έρευνας για διαφθορά.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει υποσχεθεί ότι θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο που πλήττει τη χώρα.

Μόνο τους εννέα πρώτους μήνες του 2014, η Κίνα έχει καταδικάσει περισσότερους από 13.000 αξιωματούχους με την κατηγορία της διαφθοράς και της δωροληψίας.

Ο πρόεδρος Σι έχει προειδοποιήσει ότι η εκστρατεία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς θα θέσει στο στόχαστρό της τόσο «τίγρεις», όσο και «μύγες» -όπως έχει χαρακτηριστικά δηλώσει- αφήνοντας να εννοηθεί ότι κανείς -ακόμα και τα ανώτερα στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος- δεν διαθέτουν «ασυλία».

Ανάμεσα στα στελέχη που έχουν τεθεί στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά ήταν και ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κίνας, καθώς και ο πρώην αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024