Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σταθερά στην πρώτη θέση δημοφιλίας το κόμμα Ρέντσι

Σταθερά στην πρώτη θέση δημοφιλίας το κόμμα Ρέντσι

Παρά τις διαμαρτυρίες για την πολιτική του σε θέματα εργασίας, το «Δημοκρατικό Κόμμα» του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι παραμένει σταθερά πρώτο και με μεγάλη διαφορά. Η πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση δίνει στο κόμμα του Ρέντσι ποσοστό 39%.

Σταθερά πρώτο και με μεγάλη διαφορά παραμένει το «Δημοκρατικό Κόμμα» του πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών, όπως προκύπτει από δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Ixè που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

Ειδικότερα, το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» εξασφαλίζει το 39% της πρόθεσης ψήφου των ιταλών πολιτών, ενώ, ως δεύτερη πολιτική δύναμη, με μεγάλη διαφορά, ακολουθεί το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλλο, το οποίο «πείθει» το 20% των ερωτηθέντων.

Η «Φόρτσα Ιτάλια» του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 15,1%, ενώ άνοδο παρουσιάζει η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, η οποία εξασφαλίζει το 8,4% της πρόθεσης ψήφου.

Σε ότι αφορά τα μικρότερα κόμματα, το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της ιταλικής δεξιάς επιλέγεται από το 3,3% του στατιστικού δείγματος, η «Νέα Κεντροδεξιά» του Αντζελίνο Αλφάνο από το 2,6%, το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Udc από το 2%.

Στις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, το κόμμα «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» κερδίζει το 3% της πρόθεσης ψήφου, η Κομμουνιστική Επανίδρυση το 1,8% και, τέλος, οι Πράσινοι, το 1,2%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024