Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Φρένο στην υστερία με τον Έμπολα επιχειρεί να βάλει η αρμόδια Αρχή

ΗΠΑ: Φρένο στην υστερία με τον Έμπολα επιχειρεί να βάλει η αρμόδια Αρχή

Νέες κατευθυντήριες γραμμές ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν αμερικανικές Πολιτείες για περιοριστικά μέτρα σε ταξιδιώτες από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό του Έμπολα. Το CDC προτείνει εθελοντική απομόνωση για άτομα «υψηλού κινδύνου», αλλά τονίζει ότι για τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας που επιστρέφουν από τη Δυτική Αφρική απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση και όχι απομόνωση.

Νέες κατευθυντήριες γραμμές ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν αμερικανικές Πολιτείες για περιοριστικά μέτρα σε ταξιδιώτες από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό του Έμπολα.

Το CDC προτείνει εθελοντική απομόνωση για άτομα «υψηλού κινδύνου», αλλά τονίζει ότι για τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας που επιστρέφουν από τη Δυτική Αφρική απαιτείται καθημερινή παρακολούθηση και όχι απομόνωση.

Ο διευθυντής του CDC, Τόμας Φρίντεν, είπε ότι άτομα «υψηλού κινδύνου» θεωρούνται όσα τσιμπήθηκαν από βελόνα στη διάρκεια της φροντίδας ασθενών με Έμπολα ή όσοι φρόντισαν ασθενή χωρίς να φορούν τον προστατευτικό εξοπλισμό.

Οι νέοι κανονισμοί διαχωρίζουν τέσσερις κατηγορίες κινδύνου. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τη Δυτική Αφρική θεωρείται ότι διατρέχουν «μερικό κίνδυνο» να προσβληθούν από τον ιό, ενώ αυτοί που φροντίζουν ασθενείς του ιού σε αμερικανικές εγκαταστάσεις θεωρούνται «χαμηλού αλλά όχι μηδενικού κινδύνου»

Οι διευκρινίσεις του CDC έρχονται μετά τις επικρίσεις που προκάλεσαν οι κανονισμοί που ανακοίνωσαν οι Πολιτείες του Νιού Τζέρσι και της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς, οποιοσδήποτε φθάνει στο διεθνές αεροδρόμιο Τζον Κένεντι ή το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι αφού έχει έρθει σε επαφή με ασθενείς στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουϊνέα, πρέπει να τεθεί σε υποχρεωτική απομόνωση για ένα διάστημα 21 ημερών.

Σε άρθρο της σε αμερικανική εφημερίδα, νοσοκόμα που επέστρεψε από τη Δυτική Αφρική κατηγόρησε τις αμερικανικές αρχές για «φρενίτιδα ανοργανωσιάς» και κατήγγειλε ότι της συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν «εγκληματίας».

Την αντίθεσή του για τους πρόσφατους περιορισμούς που επιβάλλουν χώρες σε ταξιδιώτες από χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό του Έμπολα εξέφρασε μέσω του εκπροσώπου του και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν.

«(Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας) δεν θα πρέπει να υποβάλλονται σε περιορισμούς που δεν βασίζονται στην επιστήμη. Αυτοί που αναπτύσσουν λοιμώξεις πρέπει να δέχονται στήριξη, όχι να στιγματίζονται» δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024