Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χούλιγκαν και ακροδεξιοί εναντίον σαλαφιστών στους δρόμους της Κολωνίας

Χούλιγκαν και ακροδεξιοί εναντίον σαλαφιστών στους δρόμους της Κολωνίας

Με πέτρες κατά της αστυνομίας, μπύρα στο χέρι και συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι» συγκεντρώθηκαν περίπου 2.500 άτομα στο κέντρο της Κολωνίας στη Γερμανία για διαδήλωση εναντίον του σαλαφισμού -στο τέλος της οποίας δεν έλειψε η ένταση με την αστυνομία. Η συγκέντρωση, με την υπογραφή της νεοσύστατης ομάδας «χούλιγκαν εναντίον σαλαφιστών», είχε διοργανωθεί από ποδοσφαιρικούς συλλόγους αλλά το ακροδεξιό άρωμα ήταν ξεκάθαρα αισθητό.

Με πέτρες κατά της αστυνομίας, μπύρα στο χέρι και συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι» συγκεντρώθηκαν περίπου 2.500 άτομα στο κέντρο της Κολωνίας στη Γερμανία για διαδήλωση εναντίον του σαλαφισμού. Την επίδειξη δύναμης ακολούθησε ένταση με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση αντλίων νερού και σπρέι πιπεριού.

Η συγκέντρωση, με την υπογραφή της νεοσύστατης ομάδας «χούλιγκαν εναντίον σαλαφιστών» (HoGeSa), είχε διοργανωθεί από ποδοσφαιρικούς συλλόγους αλλά το ακροδεξιό άρωμα ήταν ξεκάθαρα αισθητό.O απολογισμός από την συγκέντρωση μπροστά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας το απόγευμα της Κυριακής είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο εξής: Έξι συλλήψεις και 15 τραυματίες, όλοι πλην ενός αστυνομικοί.

Σκηνικό της έντασης είχε η πλατεία μπροστά στον σταθμό. Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 2.500 σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, πέταξαν πέτρες στην αστυνομία και αναποδογύρισαν ένα αστυνομικό όχημα.

Όπως σημειώνουν σχεδόν όλα τα γερμανικά ΜΜΕ, ο τόνος στις ομιλίες κατά του ακραίου Ισλάμ ήταν ισοπεδωτικά αντιμεταναστευτικός. Ακούστηκαν επίσης συνήθηματα όπως «έξω οι ξένοι», ενώ την συγκέντρωση πλαισίωσε συγκρότημα γνωστό για την παρουσία του στην ακροδεξιά σκηνή.

Στην απέναντι πλευρά της πλατείας είχε διοργανωθεί αντισυγκέντρωση αριστερών οργανώσεων «εναντίον κάθε εξτρεμισμού». Η προσέλευση σε εκείνην ήταν αρκετά χαμηλότερη, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για περίπου 500 άτομα -παρά τις αντεγκλήσεις ωστόσο, αποφεύχθηκαν συμπλοκές μεταξύ των δύο διαδηλώσεων.

Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024