Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Νέβες ή Ρουσέφ» το δίλημμα πάνω από τις κάλπες της Βραζιλίας

«Νέβες ή Ρουσέφ» το δίλημμα πάνω από τις κάλπες της Βραζιλίας

Στις κάλπες προσέρχονται για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών εκατομμύρια πολίτες της Βραζιλίας, σε μία εκλογική αναμέτρηση που φέρνει πολύ κοντά την νυν πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ και τον παραδοσιακό αντίπαλό της, Αέσιο Νέβες.

Στις κάλπες προσέρχονται για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών εκατομμύρια πολίτες της Βραζιλίας, σε μία εκλογική αναμέτρηση που φέρνει πολύ κοντά την νυν πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ του Κόμματος των Εργαζομένων (ΡΤ) και τον παραδοσιακό αντίπαλό της, Αέσιο Νέβες, υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Kόμματος (PSDB).

Και οι δύο υποψήφιοι έχουν υποσχεθεί να κάνουν την οικονομία της χώρας πιο ανταγωνιστική.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και τα αποτελέσματα των εκλογών θα γίνουν γνωστά μετά τα μεσάνυχτα.

Περισσότεροι από 400.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν επιστρατευθεί. Από αυτούς οι 35.000 έχουν αναπτυχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μικρό προβάδισμα στη νυν πρόεδρο της Βραζιλίας, ωστόσο η διαφορά κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Δημοσκόπηση της Datafolha της έδινε ποσοστό 52%, έναντι 48% του αντιπάλου της, ενώ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Ibope, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 53% έναντι 47% του αντιπάλου της. Και οι δύο δημοσκοπήσεις έχουν ένα περιθώριο στατιστικού λάθος 2%.

Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα, η οποία αναδείχθηκε σε ρυθμιστή των προεδρικών εκλογών έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση στις κάλπες του πρώτου γύρου με ποσοστό 21,3%, έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να στηρίξει στην τελική μάχη τον σοσιαλδημοκράτη Αέσιους Νέβες.

Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο της 5ης Οκτωβρίου η Ρουσέφ συγκέντρωσε 41,6%, το χειρότερο ποσοστό για το Κόμμα των Εργαζομένων (ΡΤ) από το 2002, έναντι του 33,6% του Νέβες.

Στην προτελευταία τηλεμαχία τους, Ρουσέφ και Νέβες εκτόξευσαν εκατέρωθεν κατηγορίες για ανακρίβειες και ψέματα.

Ωστόσο, στην τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση, οι δύο υποψήφιοι απέφυγαν τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, γνωρίζοντας ότι το εκλογικό σώμα δεν συγκινείται ιδιαίτερα από αυτού του είδους την αντιπαράθεση: σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται η El Pais, το 70% των ερωτηθέντων απορρίπτει το «βρώμικο πόλεμο» μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας.

Η Ρουσέφ παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στα κατώτερα στρώματα, εξαιτίας των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας, ανάμεσά τους και το πρόγραμμα Bolsa Familia που παρέχει οικονομική βοήθεια σε φτωχές οικογένειες και ορίζει ότι εάν μια οικογένεια έχει παιδιά, τότε θα πρέπει αυτά να πηγαίνουν σχολείο και να εμβολιάζονται.

Στα βορειοανατολικά της χώρας, η Ρουσέφ έλαβε σχεδόν το 60% των ψήφων.

Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιος υποψήφιος θα κερδίσει την ψήφο της μεσαίας τάξης στο βιομηχανοποιημένο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024