Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινά: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις

Σινά: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο τριών μηνών κηρύχθηκε από την κυβέρνηση της Αιγύπτου τμήμα της Χερσονήσου του Σινά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις με θύματα 33 στρατιώτες. Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μόρσι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο τριών μηνών κηρύχθηκε από την κυβέρνηση της Αιγύπτου τμήμα της Χερσονήσου του Σινά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις με θύματα 33 στρατιώτες.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μόρσι.

Τριάντα στρατιώτες σκοτώθηκαν στην πρώτη επίθεση η οποία σημειώθηκε στην περιοχή Ελ Καρούμπα, βορειοδυτικά του Ελ Αρίς κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ελικόπτερα του στρατού μετάφεραν τους νεκρούς και τους τραυματίες στο Κάιρο.

Η βομβιστική επίθεση είχε ως στόχο δύο θωρακισμένα οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε ένα σημείο ελέγχου.

Ο μεγάλος απολογισμός των νεκρών οφείλεται στο γεγονός ότι τα θωρακισμένα οχήματα ήταν φορτωμένα με πυρομαχικά και όπλα βαρέως τύπου.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας έδωσαν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την πρώτη επίθεση, με έναν από αυτούς να υποστηρίζει ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν αντιαρματική ρουκέτα.

Μερικές ώρες αργότερα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα σημείο ελέγχου στο Ελ Αρίς σκοτώνοντας άλλα τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα με στρατιωτικά ελικόπτερα, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για την επίθεση.

Οι δύο αυτές επιθέσεις αποτελούν μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση, η οποία τους τελευταίους μήνες είχε καταφέρει να σημειώσει πρόοδο στον αγώνα κατά ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή του Σινά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024