Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλησιάζουν τους 5.000 οι νεκροί από Έμπολα, πέθανε το νήπιο στο Μαλί

Πλησιάζουν τους 5.000 οι νεκροί από Έμπολα, πέθανε το νήπιο στο Μαλί

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή το δύο ετών νήπιο που προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα στο Μαλί, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του ιού στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το νήπιο ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα με λεωφορείο από την Γουινέα στο Μάλι, έχοντας εμφανίσει συμπτώματα του ιού. Πλησιάζουν τους 5.000 οι νεκροί από τον ιό.

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή το δύο ετών νήπιο που προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα στο Μαλί, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του ιού στη συγκεκριμένη αφρικανική χώρα.
{{{ map }}}
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το νήπιο ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα με λεωφορείο από την Γουινέα στο Μαλί, έχοντας εμφανίσει συμπτώματα του ιού.

Ήδη, έχουν μπει σε καραντίνα 40 άτομα που ήλθαν σε επαφή με το νήπιο.

Το Μάλι πάντως αποφάσισε να μην κλείσει τα σύνορά του με τη Γουινέα, η Μαυριτανία όμως ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορά της με το Μάλι.

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του Έμπολα ανήλθε σε 4.922 από τα 10.141 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε οκτώ χώρες, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΠΟΥ.

Μόλις 27 κρούσματα έχουν καταγραφεί εκτός των τριών χωρών που πλήττονται περισσότερο στη Δυτική Αφρική -Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε επίσης ότι από τις οκτώ περιφέρειες της Λιβερίας και της Γουινέας που συνορεύουν με την Ακτή του Ελεφαντοστού, μόνο δύο δεν έχουν αναφέρει ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου.

Kινητοποίηση σε Ν.Υόρκη και Ν.Τζέρσεϊ

Οι αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ θα θέτουν σε υποχρεωτική καραντίνα τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που επιστρέφουν από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, ενώ το συγκεκριμένο μέτρο μελετάται να εφαρμοστεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η νοσηλεύτρια που περιέθαλψε ασθενείς στη Δυτική Αφρική και έφθασε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, τέθηκε ήδη σε απομόνωση.

Η ίδια δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα όταν έφθασε στο αεροδρόμιο αλλά ανέβασε πυρετό το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης έσπευσε να καθησυχάσει τους τους Νεοϋορκέζους, λέγοντας ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα στην πόλη είναι περιορισμένος.

Ο ίδιος εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα με τον κυβερνήτη του γειτονικού Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι.

Η νέα πολιτική υποχρεωτικής καραντίνας ακολουθεί την επείγουσα εισαγωγή σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη ενός 33χρονου γιατρού που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα, έξι μέρες αφότου επέστρεψε από τη Γουϊνέα όπου προσέφερε βοήθεια στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην περίθαλψη των ασθενών με Έμπολα.

Στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επίσης έσπευσε να καθησυχάσει τους ανήσυχους πολίτες αγκαλιάζοντας στο Οβάλ Γραφείο τη νοσοκόμα από το Ντάλας Νίνα Φαμ η οποία ανέρρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024