Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθώοι για την υπόθεση φοροδιαφυγής οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα

Αθώοι για την υπόθεση φοροδιαφυγής οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα

Ο Άρειος Πάγος αθώωσε τους σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα από την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Για την ίδια υπόθεση, στις 30 Απριλίου, το εφετείο του Μιλάνου είχε καταδικάσει τους δυο παγκοσμίου φήμης ιταλούς μόδιστρους σε φυλάκιση 1,5 έτους.

Ο Άρειος Πάγος αθώωσε τους σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα από την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Για την ίδια υπόθεση, στις 30 Απριλίου, το εφετείο του Μιλάνου είχε καταδικάσει τους παγκοσμίου φήμης ιταλούς μόδιστρους σε φυλάκιση 1,5 έτους.

Το εφετείο του Μιλάνου είχε αποφανθεί ότι η φοροδιαφυγή είχε σχεδιαστεί και πραγματοποιηθεί χάρη στην δημιουργία της εταιρίας Gado, στο Λουξεμβούργο, χώρο στην οποία υπάρχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, όμως, αποφάσισε ότι «το εν λόγω αδίκημα δεν υφίσταται», αθωώνοντας, εκτός από τους σχεδιαστές, και τους δυο μάνατζερ Κριστίνα Ρουέλα και Τζουζέπε Μινόνι.

Σύμφωνα με τις πρώτες ερμηνείες της απόφασης του ιταλικού Αρείου Πάγου, η αθώωση των κατηγορουμένων αποδεικνύει έμμεσα ότι η Gado δεν ήταν εικονική εταιρεία, αλλά είχε λόγο ύπαρξης και συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το εφετείο του Μιλάνου, αντίθετα, τον περασμένο Απρίλιο είχε θεωρήσει ότι οι δυο μόδιστροι απέκρυψαν από το ιταλικό φορολογικό σύστημα, εισπράξεις διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, χάρη στην δημιουργία της εταιρίας, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024