Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιρακινοί αξιωματούχοι κατηγορούν τζιχαντιστές για χρήση χημικών όπλων

Ιρακινοί αξιωματούχοι κατηγορούν τζιχαντιστές για χρήση χημικών όπλων

Ένοπλοι του αυτο-αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση αέριου χλωρίου στη διάρκεια μαχών με δυνάμεις ασφαλείας και σιίτες μαχητές. Η επίθεση σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα βόρεια της Βαγδάτης, αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα. «Πολύ σοβαρές οι κατηγορίες» λέει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον αναζητά περισσότερες πληροφορίες.

Ένοπλοι του αυτο-αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους έκαναν χρήση αέριου χλωρίου στη διάρκεια μαχών με δυνάμεις ασφαλείας και σιίτες μαχητές.

Η επίθεση σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα στις πόλεις Ντιγιάλα και Μπαλάντ, βόρεια της Βαγδάτης, αλλά σήμερα ήρθε στη δημοσιότητα.

Περίπου 40 άτομα επηρεάστηκαν από τη χρήση του αερίου και εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης από χλώριο, όπως δυσκολία στην αναπνοή και βήχα, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Associated Press από τις τρεις περιοχές.

Οι στρατιώτες έλαβαν τις πρώτες φροντίδες στο νοσοκομείο και ανάρρωσαν.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν ορισμένες ποσότητες χλωρίου, μετά την κατάληψη εγκαταστάσεων καθαρισμού νερού, όπου το φυλασσόταν το χλώριο» είπε ανώτερος αξιωματούχος. «Το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει ειδικούς που μπορούν να κατασκευάσουν βόμβες χλωρίου» πρόσθεσε.

Την Πέμπτη είχαν έρθει στη δημοσιότητα καταγγελίες από το Κομπάνι της Συρίας ότι τζιχαντιστές έκαναν χρήση αέριου χλωρίου, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Πολύ σοβαρές» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων στο Ιράκ.

Ο Τζον Κέρι είπε ότι η Ουάσινγκτον αναζητά περισσότερες πληροφορίες, προκειμένου να μπορέσει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις κατηγορίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024