Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ένα δισ. ευρώ αυξάνει η ΕΕ τη βοήθεια για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Στο ένα δισ. ευρώ αυξάνει η ΕΕ τη βοήθεια για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξήσει την οικονομική βοήθεια (που θα προσφέρει) για την καταπολέμηση του Έμπολα σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξήσει την οικονομική βοήθεια (που θα προσφέρει) για την καταπολέμηση του Έμπολα σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Από την πλευρά του, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) προειδοποίησε ότι η επιδημία του Έμπολα κινδυνεύει να προκαλέσει επισιτιστική κρίση στις χώρες της Δυτικής Αφρικής την ώρα που δύο νέα κρούσματα στο Μαλί και στη Νέα Υόρκη αυξάνουν την ανησυχία ότι η νόσος ενδεχομένως να εξαπλωθεί περαιτέρω σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυξάνονται οι έλεγχοι για τον ιό σε όλα τα μέσα μεταφοράς στη Γαλλία

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες την επέκταση των ελέγχων «σε όλα τα μέσα μεταφοράς» στη Γαλλία για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα.

«Η Γαλλία οφείλει να έχει συστήματα ελέγχου που δεν πρέπει να είναι απλώς έλεγχοι στις αερομεταφορές, αλλά και έλεγχοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ακόμη και στα θαλάσσια. Αυτό το σύστημα ελέγχου θα εφαρμόσουμε» δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης.

Ο γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση να μην επηρεαστεί ο κόσμος από την καταστροφολογία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει και αδράνεια απέναντι στην επιδημία.

Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι είναι «μια επιδημία που εξελίσσεται με γεωμετρικό ρυθμό».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο γάλλος πρόεδρος εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει «όχι μόνο να στηρίξει με χρηματοδότηση, όχι μόνο να συγκροτήσει ομάδες νοσηλευτών που θα μπορούν να επέμβουν αλλά και να παράσχει μέσα για την διακομιδή» ασθενών.

Ο Ολάντ υπενθύμισε ότι η Γαλλία δραστηριοποιείται ήδη στη Γουινέα όπου αναμένεται να ανοίξει ένα τρίτο κέντρο θεραπείας, όπως και ένα ακόμη κέντρο ειδικά για τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού στη Γουινέα.

Η επιδημία του Εμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 4.900 ανθρώπων στα περίπου 10.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί και η νόσος συνεχίζει να πλήττει τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στη Γαλλία, σύμφωνα με τον Ινστιτούτο υγειονομικής επαγρύπνησης (InVS), σε σύνολο 480 «αναφορών» για Εμπολα που έχουν καταγραφεί στη χώρα από τον Ιούνιο, 17 περιπτώσεις είχαν χαρακτηριστεί «πιθανά κρούσματα», αλλά κανένα από αυτά δεν αποδείχθηκε θετικό στον ιό.

Την ίδια ώρα στο Τόκιο, μικρή ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να προσφέρει 10.000 μάσκες υψηλής προστασίας στις τρεις πλέον πληγείσες από την επιδημία του Εμπολα χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024