Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίζουν και πάλι έδαφος σε Κομπάνι και Άνμπαρ οι τζιχαντιστές

Κερδίζουν και πάλι έδαφος σε Κομπάνι και Άνμπαρ οι τζιχαντιστές

Παρά τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές και τις τουρκικές διευκολύνσεις στους Κούρδους αντάρτες, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται να κερδίζουν και πάλι έδαφος γύρω από την πόλη Κομπάνι. Αλλά και στο Ιράκ οι τζιχαντιστές φαίνεται να ελέγχουν πλήρως την επαρχία αλ Ανμπάρ, λίγο έξω από την Βαγδάτη.

Παρά τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές και τις τουρκικές διευκολύνσεις στους Κούρδους αντάρτες, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται να κερδίζουν και πάλι έδαφος γύρω από την πόλη Κομπάνι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν υψώματα δυτικά της πόλης και συνέχισαν την έφοδό τους στις βόρειες συνοικίες.
{{{ map }}}
Εκτιμάται ότι προσπαθούν να καταλάβουν το φυλάκιο Μουρσιτπινάρ στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, από όπου περνά η μοναδική οδός ανεφοδιασμού της πόλης.

Η κατάληψη του φυλακίου θα απέτρεπε την έλευση των ενισχύσεων που αποφάσισαν να στείλουν οι Κούρδοι του Ιράκ, προτού φτάσουν οι ενισχύσεις.

Ο Ιντρίς Νασάν, Κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες προκειμένου οι Κούρδοι του Ιράκ να φτάσουν στην πόλη όσο πιο σύντομα γίνεται.

Οι θέσεις του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το Κομπάνι αποτέλεσαν τον κυριότερο στόχο των αεροπορικών πληγμάτων του διεθνούς συνασπισμού.

Οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν και την Πέμπτη με τέσσερα πλήγματα γύρω από την πόλη, ανακοίνωσε η CentCom, η κεντρική διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Αλλά και στο μέτωπο του Ιράκ, οι τζιχαντιστές φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, καταλαμβάνοντας μια ακόμη περιοχή στην επαρχία αλ Άνμπαρ.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία εξακολουθεί να δηλώνει ενοχλημένη για την υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας. Για την Άγκυρα οι συγκεκριμένοι αντάρτες συνδέονται στενά με το εκτός νόμου PKK.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις προειδοποιήσεις του προς τις ΗΠΑ και τον Μπαράκ Ομπάμα ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης των Κούρδων της Συρίας αποτελείται από «τρομοκράτες».

Ωστόσο, διεκδίκησε την πατρότητα της ιδέας να σπεύσουν οι Κούρδοι του Ιράκ για να ενισχύσουν τους Σύρους μαχητές στο Κομπάνι, κάτι που -όπως είπε- οι τελευταίοι αρχικά είχαν απορρίψει.

Εξάλλου ο Ερντογάν κατηγόρησε τα κράτη που συμμετέχουν στη συμμαχία κατά του χαλιφάτου ότι το κίνητρό τους είναι το πετρέλαιο.

«Μόλις εμφανίστηκε το ΙSIS και άρχισε να απειλεί τα κοιτάσματα πετρελαίου ξεκίνησαν μια άμεση επέμβαση» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε φοιτητές του πανεπιστημίου της Λετονίας όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

«Η ανησυχία τους είναι το πετρέλαιο, όχι οι άνθρωποι» κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024