Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οτάβα: «Θρηνώ για τα θύματα, όχι για τον γιο μου» λέει η μητέρα του δράστη

Οτάβα: «Θρηνώ για τα θύματα, όχι για τον γιο μου» λέει η μητέρα του δράστη

Η μητέρα του Καναδού τζιχαντιστή που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν στρατιώτη στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα και στη συνέχεια μπήκε στο Κοινοβούλιο, πριν πέσει νεκρός από πυρά τα πυρά του φρούραρχου της Βουλής, δήλωσε την Πέμπτη ότι θρηνεί για τα θύματα της επίθεσης και όχι για τον γιο της. Η αστυνομία του Καναδά επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι στο περιστατικό εμπλεκόταν μόνο ένας ένοπλος.

Η μητέρα του Καναδού τζιχαντιστή που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν στρατιώτη στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα και στη συνέχεια μπήκε στο Κοινοβούλιο, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του φρούραρχου, δήλωσε την Πέμπτη ότι θρηνεί για τα θύματα της επίθεσης και όχι για τον γιο της.

Σε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με το Associated Press, η Σούζαν Μπιμπόου, μητέρα του Μάικλ Ζεάφ-Μπιμπόου, είπε ότι δεν γνωρίζει τι να πει στα θύματα της επίθεσης.

«Μπορείς ποτέ να εξηγήσεις κάτι σαν αυτό;» αναρωτήθηκε. «Λυπόμαστε» πρόσθεσε.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επίθεσης.

Η αστυνομία του Καναδά επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι στο περιστατικό εμπλεκόταν μόνο ένας ένοπλος. Ο αρχηγός της αστυνομίας, Τσαρλς Μπορντελό, είπε στο CBC ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Αρχικά η αστυνομία είχε πει ότι στο περιστατικό μπορεί να εμπλέκονταν περισσότεροι από ένας ένοπλοι.

Ο 32χρονος Μάικλ Ζεάφ-Μπιμπόου και είναι καναδός πολίτης που ασπάστηκε το Ισλάμ. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό σε διάστημα λίγων ημερών. Δύο ημέρες πριν από την επίθεση στο Κοινοβούλιο, ένας καναδός τζιχαντιστής παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο στρατιώτες, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του.

Τα μέλη του Κοινοβουλίου επέστρεψαν στα έδρανα, μία ημέρα μετά την επίθεση στους διαδρόμους του κτιρίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους βουλευτές να χειροκροτούν τον φρούραρχο, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό άνδρα.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για τον στρατιώτη που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του καναδού τζιχαντιστή.

Συνελήφθη άνδρας στο Μνημείο των Πεσόντων

Η καναδική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη έναν άνδρα κοντά στο Μνημείο των Πεσόντων στην Οτάβα, την ώρα που ο πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ και η σύζυγός του προσέρχονταν για να τιμήσουν το θύμα της επίθεσης.

Ο Χάρπερ και η σύζυγός του κατέθεταν στεφάνι στο Μνημείο όταν αστυνομικοί, φωνάζοντας και με προτεταμένα τα όπλα τους, περικύκλωσαν έναν άνδρα και τον διέταξαν να πέσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Οτάβα, ο άνδρας «παραβίασε τη σκηνή του εγκλήματος». Δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν τα κίνητρά του. «Πέρασε μέσα από την ταινία (σ.σ. που τοποθετεί η αστυνομία για να αποκλείσει έναν χώρο). Του είπαμε να μην το κάνει. Δεν μας άκουσε» είπε ένας αξιωματικός.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικοί κρατούσαν αυτόματα τουφέκια αντί για τα συνηθισμένα όπλα τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024