Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόντρεαλ: Θανάσιμη επίθεση σε στρατιώτες από καναδό τζιχαντιστή

Μόντρεαλ: Θανάσιμη επίθεση σε στρατιώτες από καναδό τζιχαντιστή

Νεαρός Καναδός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο στρατιώτες στο Μόντρεαλ. Ένας από τους στρατιώτες υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο 25χρονος δράστης σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό τέτοιου τύπου στη χώρα, μετά τη συμμετοχή του Καναδά στη «συμμαχία προθύμων» κατά των τζιχαντιστών.

Νεαρός Καναδός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε σχέσεις με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο καναδούς στρατιώτες. Ένας από τους στρατιώτες υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο 25χρονος δράστης σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας.

Η επίθεση σημειώθηκε σε πόλη κοντά στο Μόντρεαλ. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι στρατιώτες φορούσαν στολή όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό τέτοιου τύπου στη χώρα, μετά την απόφαση του Καναδά να συμμετάσχει στη «συμμαχία προθύμων» κατά των τζιχαντιστών.

Η εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας του Κεμπέκ, Ζενεβιέβ Μπρούνο, επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός εκ των δύο στρατιωτών. Τα τραύματα του δεύτερου στρατιώτη είναι λιγότερο σοβαρά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά, η επίθεση «συνδέεται ξεκάθαρα με τρομοκρατική ιδεολογία».

Πρόκειται για μία «φρικτή πράξη βίας εναντίον της χώρας μας, εναντίον του στρατού μας και εναντίον των αξιών μας», είπε.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης είναι ένας από τους 90 υπόπτους οι οποίοι παρακολουθούνται και ότι το διαβατήριό του είχε κατασχεθεί στο παρελθόν.

«Ο δράστης που χτύπησε με το αυτοκίνητό του τα δύο μέλη των καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι γνωστός στις ομοσπονδιακές αρχές, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας» ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ.

«Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία ότι το άτομο είχε ριζοσπαστικοποιηθεί» ανέφερε η ανακοίνωση.

Μετά την επίθεση, η αστυνομία κυνήγησε τον 25χρονο Μάρτιν Κουτούρ Ρουλό για περίπου τέσσερα χιλιόμετρα. Ο άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο αναποδογύρισε αρκετές φορές. Η αστυνομία πυροβόλησε πριν ο άνδρας βγει από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Οι Αρχές είπαν ότι βρέθηκε ένα μαχαίρι στο έδαφος, αλλά δεν είναι γνωστό εάν ο άνδρας το κρατούσε την ώρα που βγήκε από το αμάξι.

Ο Ντάνιελ Φορτίν, γείτονας του 25χρονου στην πόλη Σεν-Ζαν-σουρ-Ρισελιέ, είπε ότι τον γνώριζε από τότε που ήταν παιδί. Ο Φορτίν είπε ότι τον τελευταίο χρόνο, ο νεαρός φορούσε ρούχα που παρέπεμπαν στο Ισλάμ, αλλά τόνισε ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ απειλή.

Ένας άλλος γείτονας είπε ότι δεν γνώριζε την οικογένεια, αλλά είδε την αστυνομία να επισκέπτεται το σπίτι του νεαρού περισσότερες από μία φορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024