Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο Ρον Κλάιν, ο «τσάρος» του Ομπάμα για τον Έμπολα

Ποιος είναι ο Ρον Κλάιν, ο «τσάρος» του Ομπάμα για τον Έμπολα

Παρά το γεγονός ότι ανέλαβε τη διαχείριση μίας από τις μεγαλύτερες υγειονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών, ο Ρον Κλάιν, ο αποκαλούμενος «τσάρος» του Ομπάμα για τον Έμπολα, δεν έχει σπουδάσει ιατρική. Είναι δικηγόρος και πρώην σύμβουλος στον Λευκό Οίκο. Και τον έχει ερμηνεύσει στην οθόνη ο Κέβιν Σπέισι.

Παρά το γεγονός ότι ανέλαβε τη διαχείριση μίας από τις μεγαλύτερες υγειονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών, ο Ρον Κλάιν, ο αποκαλούμενος «τσάρος» του Ομπάμα για τον Έμπολα, δεν έχει σπουδάσει ιατρική.

Είναι δικηγόρος και πρώην σύμβουλος στον Λευκό Οίκο. Και τον έχει ερμηνεύσει στην οθόνη ο Κέβιν Σπέισι.

Ο Ρον Κλάιν είναι το στέλεχος εκείνο των Δημοκρατικών που προετοιμάζει τους προεδρικούς υποψήφιους πριν από τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ.

Ήταν προσωπάρχης του γραφείου του Αλ Γκορ όταν εκείνος ήταν αντιπρόεδρος και επέστρεψε στην ίδια θέση, όταν ο Τζο Μπάιντεν έγινε αντιπρόεδρος το 2009.

Θεωρείτο, επίσης, υποψήφιος για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, μία από τις σημαντικότερες θέσεις στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Πρόκειται για άνθρωπο που χαίρει της εκτίμησης του Μπαράκ Ομπάμα. Μετά την πρώτη, κακή εμφάνιση του Ομπάμα το 2012 στο ντιμπέιτ με αντίπαλο τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρον Κλάιν ήταν αυτός στον οποίο ο Ομπάμα στράφηκε για συμβουλές. Κέρδισε τις εντυπώσεις στα επόμενα δύο ντιμπέιτ και το αποτέλεσμα ήταν μία δεύτερη θητεία για τον αμερικανό πρόεδρο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, οι Ρεπουμπλικάνοι εκφράζουν ήδη την αντίδρασή τους για την επιλογή του Ομπάμα. Ο Ρον Κλάιν δεν είναι ένα πρόσωπο που συμπαθούν. Τον χαρακτηρίζουν πολιτικό ακτιβιστή και εκφράζουν τα παράπονά τους για το γεγονός ότι δεν είναι καν γιατρός.

Ο Ρον Κλάιν είναι πιο γνωστός για την εμπλοκή του στο πολιτικό θρίλερ που έλαβε χώρα το 2000 στην Πολιτεία της Φλόριντα.

Για αρκετές εβδομάδες, η Αμερική παρακολουθούσε με αγωνία τη νομική διαμάχη που θα έκρινε τα εκλογικά αποτελέσματα στην Πολιτεία και θα έφερνε πρώτο είτε τον Αλ Γκορ, είτε τον αντίπαλό του Τζορτζ Μπους. Όποιος κέρδιζε την κρίσιμη αναμέτρηση θα κέρδιζε και τα κλειδιά του Οβάλ Γραφείου.

Η ιστορία αυτή έγινε ταινία στο HBO με τίτλο Recount. Και τον ρόλο του Ρον Κλάιν ανέλαβε ο μετέπειτα «πλανητάρχης» (στο House of Cards), Κέβιν Σπέισι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024