Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα έργα και οι ημέρες του Εμπολα [infographic]

Τα έργα και οι ημέρες του Εμπολα [infographic]

Δείτε με κάθε λεπτομέρεια την εξέλιξη του ιού, απο τη πρώτη στιγμή που ανακαλύφθηκε το 1976, μέχρι σήμερα και μια σύγκριση των θυμάτων του σε σχέση με τις υπόλοιπες ασθένειες-μάστιγες της Αφρικής

Με τον Εμπολα να «βρίσκεται ήδη πολύ μπροστά μας, να πηγαίνει πιο γρήγορα από εμάς και να είναι έτοιμος να κερδίσει την κούρσα», όπως προειδοποίησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ, η υφήλιος ζει στους ρυθμούς που υπαγορεύει καθημερινά η εξέλιξη του ιού.

«Ο Εμπολα έχει πλέον μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με εμάς», δήλωσε ο Αντονι Μπάνμπερι, επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της επείγουσας δράσης κατά του Εμπολα (UNMEER), κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένης στην επιδημία.

«Είτε σταματάμε τον Εμπολα τώρα, είτε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή κατάσταση για την οποία δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης», πρόσθεσε ο Μπάνμπερι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης (CDC), ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αφρική θα κυμανθεί μεταξύ 550.000 και 1.400.000 έως τον Ιανουάριο του 2015, ενώ το πρόσφατο ψήφισμα 2117 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αξιολογεί την παρούσα κρίση εξαιτίας του Εμπολα ως «απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Με τις –δυσοίωνες- προβλέψεις να μιλάνε για το ενδεχόμενο μιας δραματικής απώλειας ανθρώπινων ζωών, το in.gr παρουσιάζει ένα αναλυτικό χρονολόγιο του ιού, από το 1976 μέχρι σήμερα και τον ανθρώπινο φόρο που έχει πληρωθεί έως τώρα λόγω του Εμπολα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, εκτός από τον Εμπολα, η Μαύρη Ήπειρος έχει να αντιμετωπίσει κι άλλες, πολύ σοβαρότερες ασθένειες, που διαιωνίζονται εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου στις κοινωνίες ολόκληρης της Αφρικής.

Οι σοβαρότερες ασθένειες που πλήττουν την Αφρική (AIDS, φυματίωση και ελονοσία) ευθύνονται για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο. O Εμπολα, ωστόσο, προκαλεί τρόμο, λόγω της υψηλής ταχύτητας μετάδοσής του και του υψηλού ποσοστού θνησιμότητας.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024