Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ηρωίδα των Κούρδων που τρομάζει τους τζιχαντιστές

Η ηρωίδα των Κούρδων που τρομάζει τους τζιχαντιστές

Ηθελε απεγνωσμένα να προστατεύσει ό,τι έχουν αφήσει πίσω τους οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές. Καθώς έβλεπε τη μάχη να χάνεται στο Κομπανί, κοντά στα τουρκικά σύνορα, και τα πολεμοφόδιά της να στερεύουν, η νεαρή στρατιωτίνα του Κουρδικού Στρατού, γνωστή με το πολεμικό όνομα Αρίν Μιρκάν, πήρε τη μάχη στα χέρια της: βγήκε στην πρώτη γραμμή, απασφάλισε την περόνη και ανατινάχτηκε στον αέρα παίρνοντας μαζί της στον θάνατο τουλάχιστον 27 τζιχαντιστές. Η ηρωίδα των Κούρδων ήταν περίπου στα 20, μητέρα δύο παιδιών.

Ηθελε απεγνωσμένα να προστατεύσει ό,τι έχουν αφήσει πίσω τους οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές. Καθώς έβλεπε τη μάχη να χάνεται στο Κομπανί, κοντά στα τουρκικά σύνορα, και τα πολεμοφόδιά της να στερεύουν, η νεαρή αντάρτισσα των Κούρδων, γνωστή με το πολεμικό όνομα Αρίν Μιρκάν, πήρε τη μάχη στα χέρια της: βγήκε στην πρώτη γραμμή, απασφάλισε την περόνη και ανατινάχτηκε στον αέρα παίρνοντας μαζί της στον θάνατο τουλάχιστον 27 τζιχαντιστές. Η ηρωίδα των Κούρδων ήταν περίπου στα 20, μητέρα δύο παιδιών.

Οι βομβιστές αυτοκτονίας αφθονούν στον εμφύλιο της Συρίας, αναφέρουν οι Times του Λονδίνου. Στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου αλ Νούσρα (το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα). Η Μιρκάν – κατά κόσμον Ντιλάρ Γκέντσχεμις – πιστεύεται ότι είναι η πρώτη γυναίκα του Κουρδικού Στρατού που το τόλμησε. Θα είναι άραγε και η τελευταία;

Αυτή τη στιγμή, στο Κομπανί, οι γυναίκες αποτελούν περίπου το ήμισυ των κουρδικών δυνάμεων. Ολες πολεμούν με τη μονάδα YPJ (Μονάδα Προστασίας Γυναικών), η οποία συστάθηκε το 2012 στη Συρία, με σκοπό να προστατεύσει τον κουρδικό πληθυσμό από τις επιθέσεις του συριακού καθεστώτος, του Μετώπου Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους.

Το YPJ αριθμεί περίπου 7.500 μέλη, εθελόντριες, οι οποίες πολεμούν ηρωικά, συχνά με όπλα πιο μεγάλα και πιο βαριά και από τις ίδιες. Ορισμένες μάλιστα συστήνονται μέσα από τις σελίδες του αμερικανικού Marie Claire.

Επειτα από σφοδρές συγκρούσεις τριών εβδομάδων, η σημαία του Ισλαμικού Κράτος υψώθηκε τελικά στο Κομπανί τη Δευτέρα. Και μόνο η παρουσία των γυναικών όμως στο πεδίο της μάχης είναι αρκετή για να φέρει σε αμηχανία τους τζιχαντιστές, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα χάσουν τη θέση τους στον… παράδεισο εάν πέσουν νεκροί από τα πυρά γυναικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024