Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο σε «θάλαμο απομόνωσης» επισκέπτριες με μπούρκα στην αυστραλιανή Βουλή

Μόνο σε «θάλαμο απομόνωσης» επισκέπτριες με μπούρκα στην αυστραλιανή Βουλή

Καθώς η Αυστραλία έχει ανεβάσει τα μέτρα ασφαλείας για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, με φόντο την ISIS, ένα σχετικά δευτερεύουσας σημασίας μέτρο έχει προκαλέσει συζητήσεις στην Καμπέρα: Πλέον, όσοι επισκέπτες στο Κοινοβούλιο φορούν «κάλυμμα προσώπου» θα μπορούν να μπουν μόνο στα γυάλινα θεωρεία, που έχουν ηχομόνωση. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο νέος κανονισμός περνά το μήνυμα πως «δεν υπάρχει πρόβλημα» να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίες οι μουσουλμάνες.

Καθώς η Αυστραλία έχει ανεβάσει τα μέτρα ασφαλείας για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, με φόντο την ISIS, ένα σχετικά δευτερεύουσας σημασίας μέτρο έχει προκαλέσει συζητήσεις στην Καμπέρα: Πλέον, όσοι επισκέπτες στο Κοινοβούλιο φορούν «κάλυμμα προσώπου» θα μπορούν να μπουν μόνο στα γυάλινα θεωρεία, που έχουν ηχομόνωση.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο νέος κανονισμός περνά το μήνυμα πως «δεν υπάρχει πρόβλημα» να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίες οι μουσουλμάνες.

Ο νέος κανονισμός αποφασίστηκε την Πέμπτη από την επιτροπή που είναι υπεύθυνη για ζητήματα λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Στην ενημέρωση που στάλθηκε επισημαίνεται ρητά ότι οι αλλαγές έγιναν «ενώπιον ενός περιβάλλοντος αυξημένης απειλής».

Πλέον, επισκέπτες «με κάλυμμα στο πρόσωπο» θα περιορίζονται στα υψηλότερα θεωρεία της αίθουσας, με τζάμια ηχομόνωσης, από τα οποία δεν μπορούν να ακουστούν. Συνήθως, στα θεωρεία αυτά οδηγούνταν μαθητές που επισκέπτονταν τη Βουλή.

Ο κανονισμός δεν αναφέρει μεν συγκεκριμένα την μπούρκα ή το νικάμπ, αλλά η συγκυρία δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας: Τις τελευταίες ημέρες, σημειώνει ο Guardian, γερουσιαστές και βουλευτές είχαν ξεκινήσει «εκστρατεία» για να εξεταστεί ο κίνδυνος για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου από μουσουλμάνους επισκέπτες.

Φυσικά, ο κανονισμός προκάλεσε αντιδράσεις. Η αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων Κριστίν Μάιλν καταδίκασε την απόφαση, υποστηρίζοντας πως «δίνει το μήνυμα ότι δεν τρέχει τίποτε να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι μουσουλμάνες».

H Αυστραλία έχει ήδη στείλει μαχητικά για συμμετοχή στις επιδρομές στο Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών της ISIS και το Σίδνεϊ ανησυχεί ιδιαίτερα για αυστραλιανούς υπηκόους που βρίσκονται μεταξύ των ξένων που έχουν πάει να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές και τον κίνδυνο από ενδεχόμενη επιστροφή τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες η εγρήγορση των αρχών έχει οδηγήσει σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις πρωτοφανούς έκτασης για την Αυστραλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024