Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσφυγες ράβουν τα στόματά τους για να μην σταλούν στην Καμπότζη

Πρόσφυγες ράβουν τα στόματά τους για να μην σταλούν στην Καμπότζη

Μετανάστες που ζητούν άσυλο και βρίσκονται σε κέντρο κράτησης στο Ναουρού έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας ράβοντας τα στόματά τους -ανάμεσά τους και παιδιά- για να μην σταλούν στην Καμπότζη. Οι μετανάστες διαμηνύουν στις αρχές της Αυστραλίας πως θα πάνε «μόνο νεκροί στην Καμπότζη», μετά την ψήφιση νόμου που εξαιρεί όσους πρόσφυγες βρίσκονται εκτός αυστραλιανής επικράτειας από νέες διαδικασίες προσωρινής χορήγησης αδειών παραμονής.

Μετανάστες που ζητούν άσυλο και βρίσκονται σε κέντρο κράτησης στο Ναουρού έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας ράβοντας τα στόματά τους -ανάμεσά τους και παιδιά- για να μην σταλούν στην Καμπότζη.

Οι μετανάστες διαμηνύουν στις αρχές της Αυστραλίας πως θα πάνε «μόνο νεκροί στην Καμπότζη», μετά την ψήφιση νόμου που εξαιρεί όσους πρόσφυγες βρίσκονται εκτός αυστραλιανής επικράτειας από νέες διαδικασίες προσωρινής χορήγησης αδειών παραμονής.

Συντάκτες του Αυστραλιανού Guardian έχουν δει βίντεο που δείχνει έξι αγόρια και άνδρες, στο κέντρο κράτησης του Ναουρού, να έχουν ράψει κλειστά τα χείλη τους.

Ένας άνδρας, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται στο Ναουρού από τον Ιούλιο, αφότου συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Αυστραλία με πλοίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας και τουλάχιστον ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την άρνησή του να τραφεί και να πιει νερό για 48 ώρες.

Η Αυστραλία έχει υπογράψει συμφωνία με την Καμπότζη, σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο που κρατούνται στο Ναουρού θα αποστέλλονται στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η υπογραφή της συμφωνίας είχε προκαλέσει αντιδράσεις (στη φωτ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αυστραλιανή πρεσβεία στην Πνομ Πεν στο τέλος Σεπτεμβρίου).

Ο αυστραλιανός υπουργός Μετανάστευσης απέφυγε να σχολιάσει την απεργία πείνας, λέγοντας πως «δεν σχολιάζει μεμονωμένες περιπτώσεις αυτο-τραυματισμού» και περιοριζόμενος στο ότι «περιμέναμε κάποιες αντιδράσεις στο άκουσμα ότι ο κόσμος στο [κέντρο στο] Ναουρού δεν θα μπορούσε να έρθει στην Αυστραλία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024