Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ καλεί Πούτιν για να συγκρατήσει τους αντάρτες στην Ουκρανία

Μέρκελ καλεί Πούτιν για να συγκρατήσει τους αντάρτες στην Ουκρανία

Ενώ οι εκρήξεις και τα νέα θύματα στην ανατολική Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την εκεχειρία, η γερμανίδα καγκελάριος καλεί τον ρώσο πρόεδρο να «ασκήσει την επιρροή του» στους φιλορώσους ενόπλους στην κατεύθυνση της άμβλυνσης της έντασης. Η πλευρά του Κρεμλίνου ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη τήρησης της εκεχειρίας και απόσυρσης του βαρέος οπλισμού από την πρώτη γραμμή. Νέες συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, με τους φιλορώσους να επιχειρούν για την κατάληψή του.

Ενώ οι εκρήξεις και τα νέα θύματα στην ανατολική Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την εκεχειρία, η γερμανίδα καγκελάριος καλεί τον ρώσο πρόεδρο να «ασκήσει την επιρροή του» στους φιλορώσους ενόπλους στην κατεύθυνση της άμβλυνσης της έντασης. Η πλευρά του Κρεμλίνου ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη τήρησης της εκεχειρίας και απόσυρσης του βαρέος οπλισμού από την πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, η κατάσταση στο έδαφος είναι διαφορετική: Νέες συγκρούσεις αναφέρονται γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, με τους φιλορώσους να επιχειρούν για την κατάληψή του. Οι ένοπλοι είχαν ξεκινήσει την Τετάρτη επιχειρήσεις για να πάρουν τον έλεγχο του αεροδρομίου από τις ουκρανικές δυνάμεις, τις οποίες συνέχισαν την Πέμπτη «σε ευρύ μέτωπο».

Στην ανακοίνωση της καγκελαρίας αναφέρει ότι η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε στον Βλαντιμίρ Πούτιν«την ευθύνη που έχει η Ρωσία να ασκήσει την επιρροή της στους φιλορώσους αυτονομιστές στην κατεύθυνση της άμβλυνσης».

Η εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί «πρέπει επιτέλους να τηρηθεί απόλυτα», τόνισε η Μέρκελ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της καγκελαρίας.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι τα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα πρέπει να επιτηρούνται και ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε αυτό.

Η ίδια τόνισε ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να στηρίζει την αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προγραμματισμένες τοπικές εκλογές στις περιοχές γύρω από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Από τη ρωσική πλευρά, η ανακοίνωση του Κρεμλίνου ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες «υπογράμμισαν τη σημασία αυστηρής τήρησης των ειρηνευτικών συμφωνιών του Μινσκ, πρώτα και κύρια της εκεχειρίας, της απόσυρσης βαρέος οπλισμού και από τις δύο πλευρές και την αποτελεσματική επιτήρηση της κατάστασης μέσω του ΟΑΣΕ».

Ο Πούτιν, ανέφερε η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας, «τόνισε τη σημασία να μην επιτραπούν άλλες επιθέσεις σε ουκρανικές εγκαταστάσεις από ουκρανικές μονάδες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024