Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αργεντινής

Παραιτήθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αργεντινής

Την παραίτησή του υπέβαλε στην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Χουάν Κάρλος Φάμπρεγκα. Η παραίτησή του έγινε δεκτή και, σύμφωνα με εκπρόσωπο της προεδρίας, τον Φάμπρεγκα θα αντικαταστήσει ο επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Αργεντινής Αλεχάντρο Βανόλι.

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη στην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Χουάν Κάρλος Φάμπρεγκα.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή και, σύμφωνα με εκπρόσωπο της προεδρίας, τον Φάμπρεγκα θα αντικαταστήσει ο επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Αργεντινής Αλεχάντρο Βανόλι.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Φάμπρεγκα να παραιτηθεί δεν έχουν γίνει γνωστοί. Νωρίτερα, το χρηματιστήριο στο Μπουένος Άιρες υπέστη μεγάλες απώλειες, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν σχετικές φήμες, κλείνοντας με πτώση 8,22% στις 11.516,28 μονάδες.

Η Κριστίνα Φερνάντες υποστήριξε σε ομιλία της την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή της είναι ο στόχος «συνωμοσίας», οικονομικής και κερδοσκοπικής φύσεως, από οικονομικά και πολιτικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αργεντινή.

Στην ομιλία της, η Κίρσνερ είπε ότι θέλει να ερευνηθούν οι ευθύνες των ΗΠΑ, έστω κι «χάσει τη ζωή της». «Εάν έχω καταλήξει σε κάτι, είναι να κοιτάζω όχι προς την Ανατολή αλλά προς το Βορρά» ανέφερε.

Η Κίρσνερ κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους της ότι επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή της, κερδοσκοπώντας στη νομισματική αγορά.

Θέλουν να «ανατρέψουν την κυβέρνηση με βοήθεια από το εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024