Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Kάμερον προειδοποιεί: Θα κοιμηθείτε με Φάρατζ και θα ξυπνήσετε με Μίλιμπαντ

O Kάμερον προειδοποιεί: Θα κοιμηθείτε με Φάρατζ και θα ξυπνήσετε με Μίλιμπαντ

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, αν οι Συντηρητικοί κερδίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Ο Κάμερον ζήτησε μάλιστα αυτοδυναμία, ώστε να αποφύγει την κυβέρνηση συνασπισμού. Όσο για το UKIP, είπε: «προσέξτε γιατί ψηφίζοντας UKIP είναι σαν να ψηφίζετε Εργατικούς. Θα κοιμηθείτε με τον Φάρατζ και θα ξυπνήσετε με τον Μίλιμπαντ».

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, αν οι Συντηρητικοί κερδίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2015. Μιλώντας στο συνέδριο των Τόρις, ο Κάμερον ζήτησε μάλιστα ισχυρή εντολή, δηλαδή αυτοδυναμία, ώστε να αποφύγει την κυβέρνηση συνασπισμού.

Με αυτήν την προεκλογική υπόσχεση ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα στρέψει την εσωκομματική πολιτική συζήτηση μακριά από τις διαιρέσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Βρετανίας.

Υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους εάν επανεκλεγεί, επιτρέποντάς τους να κερδίζουν περισσότερα πριν καταβάλουν φόρο εισοδήματος.

Δεσμεύθηκε, επίσης, να ελαφρύνει τα φορολογικά βάρη για τη μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα, είπε ότι το εισοδηματικό όριο μετά το οποίο θα ισχύει συντελεστής φορολόγησης 40% θα αυξηθεί σε 50.000 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 41.900 λιρών.

Ο Κάμερον υποσχέθηκε ότι το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων θα αυξηθεί σε 12.500 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 10.500 λιρών.

«Θέλω να αναλάβω δράση εδώ και καιρό και να επαναφέρω κάποια δικαιοσύνη στη φορολογία» είπε στους συνέδρους.

Το συνολικό κόστος της εφαρμογής των φορολογικών ελαφρύνσεων, εκτιμούν οι σύμβουλοι του βρετανού πρωθυπουργού, θα ανέλθει σε 7,2 δισ. λίρες (9,2 δισ. ευρώ) ετησίως μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Από την ομιλία του Κάμερον δεν θα μπορούσε να λείψει αναφορά στο UKIP, το οποίο έχει γίνει πόλος έλξης για βουλευτές των Συντηρητικών, αλλά και χρηματοδότες των Τόρις.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να περάσει νέο νόμο, ο οποίος θα θέτει αυστηρότερες προϋποθέσεις για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και αυτό πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος για παραμονή στην ΕΕ. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, σύμφωνα με παλαιότερη δέσμευση του ίδιου, θα γίνει το 2017.

«Αν ψηφίσετε UKIP, στην πραγματικότητα ψηφίζετε Εργατικούς. Ακούστε μία σκέψη. Στις 7 Μαΐου μπορεί να πάτε στο κρεβάτι μετον Νάιτζελ Φάρατζ και να ξυπνήσετε με τον Εντ Μίλιμπαντ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024