Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσηλωμένος στη λύση των δύο κρατών δηλώνει από τις ΗΠΑ ο Νετανιάχου

Προσηλωμένος στη λύση των δύο κρατών δηλώνει από τις ΗΠΑ ο Νετανιάχου

Με τον Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στις δηλώσεις του επανέλαβε την προσήλωσή του στη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν που θα αφήσει την Τεχεράνη στα πρόθυρα του να γίνει χώρα με πυρηνικά.

Με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Αναφερόμενος στο παλαιστινιακό, επανέλαβε την προσήλωσή του στη λύση των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή, με προϋπόθεση όμως να μην απειλείται η ασφάλεια του Ισραήλ.

«Πρέπει να σκεφτούμε έξω από το πλαίσιο που τώρα κινούμαστε» για να βρούμε τη λύση, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των συνομιλιών της διεθνούς κοινότητας με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε συμφωνία που θα αφήσει το Ιράν στα πρόθυρα του να γίνει χώρα με πυρηνικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγα 24ωρα, ο Νετανιάχου είχε χρησιμοποιήσει πολύ σκληρή γλώσσα κατά του Ιράν, αλλά και κατά της Χαμάς.

Για την παλαιστινιακή οργάνωση είπε ότι δεν έχει καμία διαφορά από το Ισλαμικό Κράτος, για το οποίο κινητοποιήθηκε η διεθνής κοινότητα.

«Ισλαμικό Κράτος και Χαμάς είναι κλαδιά του ίδιου δηλητηριώδους δένδρου» είπε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στο Ιράν εκτίμησε ότι αν η διεθνής κοινότητα εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές, αλλά αφήσει την Τεχεράνη ένα βήμα προτού αποκτήσει την τεχνογνωσία για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, «θα είναι σαν να έχει κερδίσει μια μάχη, χάνοντας τον πόλεμο».

Από το ίδιο βήμα, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα για να μπει τέλος στην ισραηλινή κατοχή.

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής σημείωσε μάλιστα ότι δεν έχουν αξία οι διαπραγματεύσεις, όταν δεν υπάρχει στο τέλος ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των Ισραηλινών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024