Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Emmy στον Guardian για την κάλυψη της υπόθεσης Σνόουντεν

Emmy στον Guardian για την κάλυψη της υπόθεσης Σνόουντεν

Στην αμερικανική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Guardian απονεμήθηκε το βραβείο Emmy για την κατηγορία «Ειδήσεις και Ντοκιμαντέρ». Το βραβείο δόθηκε για το ντοκιμαντέρ πολυμέσων με τίτλο NSA Decoded σχετικά με τις αποκαλύψεις του για το παγκόσμιο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA βάσει των διαρροών του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Στην αμερικανική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Guardian απονεμήθηκε το βράδυ της Τρίτης το βραβείο Emmy για την κατηγορία «Ειδήσεις και Ντοκιμαντέρ».

Το βραβείο δόθηκε για το ντοκιμαντέρ πολυμέσων με τίτλο NSA Decoded σχετικά με τις αποκαλύψεις του για το παγκόσμιο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) βάσει των διαρροών του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Το συγκεκριμένο ειδησεογραφικό αφιέρωμα περιέχει συνεντεύξεις με ανθρώπους-κλειδιά της όλης υπόθεσης, όπως τον δημοσιογράφο Γκλεν Γκρίνγουολντ, πρώην στελέχη της NSA, αμερικανούς γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Την ευθύνη του ντοκιμαντέρ είχε ο δημοσιογράφος Γκάμπριελ Ντανς, ο ρεπόρτερ Γιούεν Μακάσκιλ και οι παραγωγοί Φίλντινγκ Κέιτζ και Γκρεγκ Τσεν. Το βραβείο έλαβε για λογαριασμό της εφημερίδας η τέως αρχισυντάκτριά της, Τζανίν Γκίμπσον.

Είναι η δεύτερη φορά που η αμερικανική έκδοση της Guardian κερδίζει ανάλογο βραβείο: είχε προηγηθεί, τον περασμένο Απρίλιο, το βραβείο Πούλιτζερ δημόσιας προσφοράς για τις αποκαλύψεις τους για το παγκόσμιο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA, το οποίο μοιράστηκε από κοινού με την εφημερίδα Washington Post.

Οι δύο εφημερίδες απέσπασαν την ύψιστη τιμητική διάκριση στην αμερικανική δημοσιογραφία για μια σειρά αποκαλυπτικών και διερευνητικών άρθρων τους που έφεραν στο φως τις μαζικές παρακολουθήσεις τις Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ εις βάρος πολιτών και κυβερνήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024