Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιοχάνες Χαν: Καμία διεύρυνση της ΕΕ τα επόμενα πέντε χρόνια

Γιοχάνες Χαν: Καμία διεύρυνση της ΕΕ τα επόμενα πέντε χρόνια

Η ενεργειακή πολιτική, η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, η ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας και των Δυτικών Βαλκανίων με τους ευρωπαϊκούς όρους διασφάλισης του κράτους δικαίου ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην τρίωρη ακροαματική διαδικασία του υποψήφιου επιτρόπου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Η ενεργειακή πολιτική, η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, η ανάγκη άμεσης επίλυσης του ουκρανικού προβλήματος και η ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας και των Δυτικών Βαλκανίων με τους ευρωπαϊκούς όρους διασφάλισης του κράτους δικαίου ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην τρίωρη ακροαματική διαδικασία του υποψήφιου Επιτρόπου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Ο αυστριακός Επίτροπος, απαντώντας στις 45 ερωτήσεις των ευρωβουλευτών, επισήμανε την ανάγκη να δοθεί σημασία στην ποιότητα και όχι στην ταχύτητα των διαβουλεύσεων με τα υποψήφια προς ένταξη κράτη.

Παρότι επιβεβαίωσε τη φράση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πως για την επόμενη πενταετία δεν θα υπάρξει καμιά διεύρυνση, τόνισε τη σημασία της μελλοντικής προσάρτησης των υποψήφιων κρατών λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι εταίροι δεν θα προσχωρήσουν στην Ένωση εάν δεν αποβάλλουν το ιστορικό βάρος του παρελθόντος και δεν υιοθετήσουν τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις ως διόδους ένταξης».

Η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός των εθνικών μειονοτήτων και η αμφισβήτηση της ενταξιακής πορείας του σημαντικού ευρωπαϊκού εταίρου, όπως χαρακτήρισε την Τουρκία ο Γιοχάνες Χαν, καθόρισαν τη διεξαγωγή των ερωτήσεων, με τον Επίτροπο να κλείνει την ομιλία του υποσχόμενος πως θα συμβάλλει προσωπικά στην προοπτική της ασφαλούς γειτονίας.

«Η παρουσία της ΕΕ θα πρέπει να γίνει πιο ορατή προκειμένου να εξυπηρετήσει πρωτίστως τα δικά της συμφέροντα που αφορούν στη διασφάλιση της ειρήνης και της δημοκρατίας» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024