Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δράση σε Ιράκ και Συρία κατά των τζιχαντιστών θέλει τώρα η Τουρκία

Δράση σε Ιράκ και Συρία κατά των τζιχαντιστών θέλει τώρα η Τουρκία

Την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης αναμένει η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να επεκτέινει τη συμμετοχή της στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους με επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Ο αντιπρόεδρος, Μπουλέντ Αρίντς είπε ότι το «πράσινο φως» θα καλύπτει «κάθε πιθανή απειλή και ρίσκο».

Την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης αναμένει η τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να επεκτέινει τη συμμετοχή της στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους με επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η στάση της Τουρκίας άλλαξε σημαντικά στην υπόθεση της συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών, από τη στιγμή που το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε τους 46 τούρκους πολίτες που κρατούνταν όμηροι.

Άλλαξε όμως και για έναν ακόμα λόγο: οι μάχες των τζιχαντιστών για ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο έχουν φτάσει στην κυριολεξία στην πόρτα της, στα σύνορα με την Συρία.

«Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι, δεν μπορούμε να μείνουμε εκτός συμμαχίας» είπε πρόσφατα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει αυτό που για πολλούς είναι πλέον κοινό μυστικό: οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αρκετές.

Σχετικά με το «πράσινο φως» που αναμένει η κυβέρνηση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο αντιπρόεδρος, Μπουλέντ Αρίντς είπε ότι θα καλύπτει «κάθε πιθανή απειλή και ρίσκο».

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές έχουν φτάσει στο σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος του παππού του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στη βόρεια Συρία. Η Τουρκία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπερασπιστεί το μνημείο.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτος σε Ιράκ και Συρία.

Ο βρετανός υπουργός Αμυνας Μάικλ Φάλον είπε ότι μαχητικά Tornado της RAF πραγματοποίησαν την Τρίτη τις πρώτες επιχειρήσεις τους επί ιρακινού εδάφους, βάζοντας στο στόχαστρό τους εγκαταστάσεις με βαρύ οπλισμό, οι οποίες συνιστούσαν απειλή για τους Κούρδους.

Σε μια διαφορετική εξέλιξη, η Τεχεράνη εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει χερσαία επιχείρηση των αμερικανών στη Συρία για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν θα υπάρξει γιατί απέτυχαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν» εξήγησε ο Αλί Σαμχανί, επικεφαλής του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024