Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιαπωνία: Σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας «κατάπιε» ορειβάτες

Ιαπωνία: Σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας «κατάπιε» ορειβάτες

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Οντάκε στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα και να τραυματιστούν σοβαρά πάνω από 40 άτομα. Το βουνό ελκύει περιπατητές που πηγαίνουν εκεί για να θαυμάσουν τα χρώματα του φθινοπώρου στα δέντρα. «Ήταν σαν κεραυνός» δήλωσε μία γυναίκα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK για την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου έπειτα από επτά χρόνια.

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο Οντάκε στην Ιαπωνία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα και να τραυματιστούν σοβαρά πάνω από 40 άτομα.

Το βουνό ελκύει περιπατητές που πηγαίνουν εκεί για να θαυμάσουν τα χρώματα του φθινοπώρου στα δέντρα.

«Ήταν σαν κεραυνός» δήλωσε μία γυναίκα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση NHK για την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου έπειτα από επτά χρόνια.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας ανέφερε ότι το ηφαίστειο εξερράγη λίγο πριν από το μεσημέρι με αποτέλεσμα η στάχτη να αρχίσει να κυλάει από τη νότια πλαγιά του βουνού σε έκταση μεγαλύτερη των τριών χιλιομέτρων.

Το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο ανέφερε πως οι εισερχόμενες εσωτερικές πτήσεις καθυστέρησαν 40-50 λεπτά επειδή αναγκάστηκαν να αλλάξουν διαδρομή.

Οι διεθνείς πτήσεις από και προς το Χανέντα δεν επηρεάστηκαν από την έκρηξη του ηφαιστείου, ανέφερε το αεροδρόμιο.

Η NHK, επικαλούμενη την τοπική πυροσβεστική, μετέδωσε πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μίας γυναίκας. Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και 10 από αυτούς έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, ανέφερε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 250 πεζοπόροι αποκλείστηκαν σε ένα σημείο στο βουνό, το οποίο έχει ύψος 3.067 μέτρα και εξερράγη για τελευταία φορά το 2007. Κανένα πυρηνικό εργοστάσιο δεν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ο πρωθυπουργός Σϊνζο Άμπε, ο οποίος επέστρεψε σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε πως διέταξε τον στρατό να βοηθήσει τις προσπάθειες διάσωσης.

Η αστυνομία της Ναγκάνο έστειλε μία 80μελή ομάδα στο βουνό για να βοηθήσει τους ορειβάτες, ενώ το νοσοκομείο της νομαρχίας Κίζο δήλωσε πως απέσπασε εκεί μια ιατρική ομάδα διάσωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024