Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάρριψη συριακού μαχητικού από το Ισραήλ πάνω από το Γκολάν

Κατάρριψη συριακού μαχητικού από το Ισραήλ πάνω από το Γκολάν

Μαχητικό αεροσκάφος της συριακής αεροπορίας καταρρίφθηκε από το Ισραήλ πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν, στο πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και χρόνια. Το Ισραήλ αναφέρει ότι το μαχητικό είχε εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε από πύραυλο Patriot.

Μαχητικό αεροσκάφος της συριακής αεροπορίας καταρρίφθηκε από το Ισραήλ πάνω από ταΥψίπεδα του Γκολάν, στο πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και χρόνια.

Το Ισραήλ αναφέρει ότι το μαχητικό είχε εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε από πύραυλο Patriot. Η κατάρριψη επιβεβαιώνεται και από τη συριακή πλευρά.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε μόνο ότι το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε ήταν μαχητικό, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες για τον τύπο του.

Αρχικές αναφορές στα ισραηλινά ΜΜΕ μιλούσαν για ένα MIG-21 αλλά μετέπειτα πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα Sukhoi 24. Αναφέρεται ότι το αεροσκάφος έφτασε σε βάθος 800 μέτρων εντός του ισραηλινού εναέριου χώρου πριν προσπαθήσει να επιστρέψει όταν εκτοξεύτηκε ο Patriot.

Ο πιλότος, σύμφωνα με τις πηγές των ισραηλινών ΜΜΕ πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος και προσγειώθηκε στο συριακό τμήμα.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν ανέφερε πως η είσοδος του αεροσκάφους έγινε «με απειλητικό τρόπο» και υπογράμμισε πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, είτε τρομοκρατική ομάδα είτε κράτους, να απειλήσει την ασφάλεια και την κρατική κυριαρχία μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024