Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάλλος φέρεται να απήχθη από ισλαμική οργάνωση της Αλγερίας

Γάλλος φέρεται να απήχθη από ισλαμική οργάνωση της Αλγερίας

Ένας Γάλλος απήχθη σε περιοχή της ανατολικής Αλγερίας πριν από ένα 24ωρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων. Σε βίντεο, του οποίου ελέγχεται η αυθεντικότητα, ο ίδιος δηλώνει ότι κρατείται από μαχητές οργάνωσης φιλικής προς το Ισλαμικό Κράτος.

Ένας Γάλλος απήχθη σε περιοχή της ανατολικής Αλγερίας πριν από ένα 24ωρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων.

«Ένας γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί» ανακοίνωσε το υπουργείο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σε βίντεο, του οποίου ελέγχεται η αυθεντικότητα, ο ίδιος δηλώνει ότι κρατείται από μαχητές οργάνωσης φιλικής προς το Ισλαμικό Κράτος.
{{{ map }}}
«Είμαι στα χέρια της Γιουντ αλ Καλίφα. Η οργάνωση μου λέει να σας πω (πρόεδρε Ολάντ) να μην εμπλακείτε στο Ιράκ. Με κρατούν ως όμηρο και σας ζητώ, κύριε πρόεδρε, να κάνετε ό,τι μπορείτε για να βγω από αυτή την άσχημη κατάσταση και σας ευχαριστώ.»

Νωρίτερα, ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε ότι ο Γάλλος απήχθη από μία «τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο 55χρονος έφθασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα και είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120χλμ ανατολικά του Αλγερίου).

Το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους γάλλους που κατοικούν ή σκοπεύουν να επισκεφθούν περίπου 30 χώρες να «επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή» μετά τις απειλές που εκτόξευσε το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται για χώρες στη βορειοδυτική-βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024